petak, 12 februar 2021 07:49

Biće dva uključenja na brzu saobraćajnicu u opštini Kula

 Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić i njegovi saradnici sastali su se sa timom projektanata firme MHM-Projekt doo Novi Sad, koji su angažovani na izradi projekta brze saobraćajnice: granični prelaz s Mađarskom (Bački Breg) – Sombor – Kula – Vrbas – Srbobran – Bečej – Kikinda – granični prelaz s Rumunijom (Nakovo).

Tema radnog sastanka bila je prevazilaženje mogućih prepreka tokom izgradnje brze saobraćajnice. Na sastanku je utvrđeno da će u Kuli biti dva uključenja na trasu, kod industrijske zone i na Liparskom putu, kako bi se teretni saobraćaj preusmerio iz centra Kule, dok će Crvenka i Sivac imati po jedno uključenje. Potvrđeno je da će radovi na izgradnji brze saobraćajnice početi krajem godine.

Takođe, u svečanoj sali Skupštine opštine Kule održana je sednica Saveta za bezbednost. Nakon usvajanja zapisnika, članovi Saveta su razmatrali aktuelnu bezbednosnu situaciju u opštini Kula. Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić istakao je da je Dom zdravlja Kula odoleo svim izazovima, a direktor Doma zdravlja Dr Žarko Ševin je rekao da kreće revakcinacija na teritoriji opštine Kula i dodao da će dobiti novi rendgen aparat, vredan 8 miliona dinara kojim će biti unapređena dijagnostika i zdravstvena zaštita pacijenata.

Izvor: dnevnik.rs