Šampionke u plivanju na prijemu kod predsednika opštine Kula Šampionke u plivanju na prijemu kod predsednika opštine Kula
subota, 30 januar 2021 05:54

Šampionke u plivanju na prijemu kod predsednika opštine Kula

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić priredio je danas prijem za dve mlade plivačice Lenku Kozomora i Jelenu Kosović, obe iz Crvenke, koje su sa državnog prvenstva za kadete, juniore i u apsolutnoj kategoriji, a koje je održano u Beogradu, u kulsku opštinu donele naslove prvaka Srbije. Trinaestogodišnja Lenka Kozomora je titulu prvaka Srbije osvojila u disciplini 100 metara prsno, a srebro u disciplini 200 metara prsno. Ovim sjajnim rezultatima treba dodati da je Lenka plivala i u dva seniorska A finala što ju je svrstalo među osam najboljih plivačica prsne tehnike u Srbiji.

Jelena Kosović je na takmičenju održanom u Beogradu postala juniorski državni prvak u disciplinama 200 i 400 metara delfin, vice prvak na 100 metara delfin, a osvojila je i dve bronzena 50 metara leđno i delfin. Sjajan je podatak da je Jelena Kosoviću apsolutnoj kategoriji osvojila srebro na 200 metara delfin, a sve to sa samo 15 godina!

Čestitajući im na sjajnim rezultatima predsednik opštine Damjan Miljanić je istakao da opština želi da pomogne na razne načine, od stipendiranja najboljih đaka, finansiranja rada klubova i slično. Na današnjem prijemu su dogovoreni i neki budući koraci kada je plivački sport u pitanju. Naime, krajem godine je registrovan plivački klub i u Kuli, pa će i kroz njegovo funkcionisanje opština moći da pomogne svima onima koji žele da se bave plivanjem. Šampionkama Srbije Lenki Kozomora i Jeleni Kosović predsednik opštine Damjan Miljanić je uručio prigodne poklone, poželevši im još mnogo sličnih uspeha u nastavku karijere. Šampionkama Srbije Lenki Kozomora i Jeleni Kosović predsednik opštine Damjan Miljanić je uručio prigodne poklone, kao i vaučere u vrednosti od po 25.000 dinara za kupovinu sportske opreme, poželevši im još mnogo sličnih uspeha u nastavku karijere.

Današnjem prijemu je prisustvovao i profesor Zdravko Bjelica, osnivač Plivačkog kluba „Bjelica“ iz Vrbasa za koji nastupa Lenka Kozomora, a u kojem je do početka školske godine nastupala i Jelena Kosović, koja sada brani boje Spartaka iz Subotice, jer je đak Srednje medicinske škole u ovom gradu.

Izvor: qmedia

Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.