četvrtak, 14 mart 2024 04:35

Da li ste znali da je list nepokretnosti izbačen iz upotrebe: Ovo je jedini način da kontrolišete i zaštitite svoje nekretnine i potpuno je besplatan

List nepokretnosti izbačen je iz upotrebe i jedino je aktuelan izvod iz baze podataka katastra nepokretnosti u digitalnom obliku, saopštio je danas Republički geodetski zavod (RGZ) povodom aktuelnih prevarnih radnji oko iznajmljivanja prostora i zloupotrebe izvoda iz baze katastra.

„Republika Srbija i RGZ su prevaziđenu verziju papirnog lista izbacili iz upotrebe zbog falsifikovanja, dok je digitalni izvod iz baze podataka katastra nepokretnosti potpuno zaštićen od bilo kakve zloupotrebe i građanima je potpuno besplatno dostupan putem eKatastra“, navodi se u saopštenju RGZ-a.

Iz RGZ-a ističu da za bilo kakav postupak pred državnim organima, građanima apsolutno nije potreban nikakav dokaz o vlasništvu nad nepokretnostima, jer su sve državne institucije povezane preko magistrale državnih organa i dužne su da izvrše uvid u bazu katastra nepokretnosti.

RGZ poziva sve građane da „aktivno učestvuju u zaštiti svoje imovine korišćenjem besplatnih i lako dostupnih 28 digitalnih servisa RGZ-a“.

„Republički geodetski zavod garantuje bezbednost i sigurnost vlasništva nad imovinom upisanom u katastar, a digitalni izvodi iz baze podataka katastra onemogućavaju da budete žrtva prevarnih radnji kao što je falsifikovanje i slično“, naglašavaju iz RGZ-a.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.