petak, 15 decembar 2023 04:39

RHMZ IZDAO DVA HITNA UPOZORENJA Za vikend nas očekuju sneg i pad temperature: Na ovim rekama preti porast vodostaja

Republički hidrometeorološki zavod izdao je najnovije upozorenje na vremenske prilike koje se očekuju u noći petak na subotu, kao i u subotu ujutru.

- U petak (15.12.) u brdsko-planinskim predelima na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije padaće sneg, koji se krajem dana i tokom noći sa padom temperature očekuje ponegde i u nižim predelima. Slab sneg će padati u ovim predelima i u subotu ujutru i pre podne pa će doći do formiranja / povećanja visine snega. U višim predelima se ukupno očekuje od 10 do 30 cm snega, lokalno i više, a u nižim oko 5 cm - saopštio je RHMZ.

Hidrološko upozorenje
Vodostaji na Dunavu kod Bezdana 17. decembra, kod Novog Sada i Slankamena 18. decembra, a kod Pančeva 19. decembra i na Tisi kod Titela 17. decembra će dostići i prevazići granice redovne odbrane od poplava.

Jak sneg zavejao Kopaonik
Na Kopaoniku je u toku prepodneva počeo da pada i sneg. Očekuje se da jača snežna padavina traje tokom celog dana, u početku u višim delovima Kopaonika, a do uveče snežna granica spustiće se i na niže predele.

Pljuskovi sa grmljavinom
Na jugu Srbije će biti i uslova da pljuskovi budu praćeni i grmljavinom, a ovi grmljavinski sistemi do juga Srbije pristizaće preko Crne Gore i Albanije sa Jadranskog mora.

Duvaće slab severozapadni vetar, a usled prodora hladnog fronta očekuje se i pad temperature vazduha i biće hladnije u odnosu na jučerašnji dan, kada je izmereno prolećnih prolećnih 20 stepeni.

Maksimalna temperatura biće danas od 8 do 12 stepeni, u Beogradu do 10 stepeni.

Prema vremenskoj prognozi "Weather2Umbrella", u predelima sa padavinama danas se očekuje od 10 do 30 milimetara kiše po kvadratnom metru, osim na severu Srbije. Najobilnije padavine očekuju se na jugu i jugozapadu, lokalno i do 40 litara po metru kvadratnom.

Izvor: blic.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.