petak, 15 decembar 2023 05:37

MUP: Uhapšene tri osobe zbog lažne nagradne igre na Fejsbuku

Policija je uhapsila tri osobe iz Beograda zbog sumnje da su prevarili više građana, organizujući na Fejsbuku nagradnu igru preko lažne stranice Narodne banke Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

U saopštenju piše da se osumnjičeni terete da su od učesnika tražili podatke sa platnih kartica kako bi učestvovanjem „dobili priliku da udvostruče novac koji imaju na svom računu“.

„Oštećeni su im dostavljali podatke o platnoj kartici i stanju na računu, a oni su, kako se sumnja, novac sa tih računa prebacivali na naloge za onlajn klađenje, a potom ga i podizali“, dodao je MUP.

Policija sumnja da su na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist veću od 20.000.000 dinara za koliko su i oštetili lakoverne građane, piše u saopštenju.

Uhapšeni se terete za neovlašćenu upotrebu tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, prevaru i falsifikovanje i zloupotrebu platnih kartica.

Za S. L., N. V. i B. M. je odreno zadržavanje do 48 časova tokom kojeg će biti sprovedeni u Tužilaštvo.

Izvor: danas.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.