četvrtak, 02 novembar 2023 02:05

Posle zatvora u fotelju: Kako je osuđenik Jutka ponovo postao funkcioner

Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus, osuđen na tri meseca zatvora zbog polnog uznemiravanja saradnice Marije Lukić i uslovno za prikrivanje imovine - ponovo je na funkciji. Svojevremeno ga se Srpska napredna stranka odrekla, ali se sada odlukom Vlade Srbije vratio, tako što je postavljen za člana Privremenog organa ove opštine.

Činilo se da mu je sudskom presudom presuđeno i politički – međutim, svi koji poznaju prilike u ovom delu Srbije, znali su da nije tako. Iako osuđen za nedozvoljene polne radnje, Milutin Jeličić Jutka, bivši i dugogodišnji predsednik opštine Brus, odlukom Vlade je postao član Privremenog ograna ove opštine.

„Praktično, nije ni izlazio iz politike. Bez obzira što je bio samo odbornik, on je sa svojom grupacijom imao uticaja i činio vlast u Brusu“, kaže poslanica Marija Lukić.

Tako se Jeličić, koji je punih dvadeset godina bio „neprikosnoveni vladar“ ove podkopaoničke varošice, vratio u funkcionersku stolicu.

„Isti čovek, taj čuveni Zelja je doveo njega i sadašnju predsednicu opštine u SNS. Imaju istog gazdu. Nije to ni na nivou partije, već je reč o jednoj interesnoj grupi, a interes je Kopaonik koji je zlatna koka“, objašnjava Lukić.

Možda bi Jutka i dalje bio nosilac moći u Brusu, da se nije pojavila Marija Lukić, koja nije htela da ćuti. I odlučila da sama započne pravnu bitku. Progovorila je zbog neprimerenih poruka i seksualnog uznemiravanja. I uspela je – zbog njenog svedočenja Jeličić je osuđen na tri meseca zatvora.

Ubrzo pošto je izašao iz zatvora Jeličić je ponovo priveden zbog sumnji na trgovinu uticajem i zloupotrebe položaja u vezi sa gradnjom nelegalnih objekata na Kopaoniku. Protiv njega se vodi sudski postupak za falsifikovanje dokumenata zbog antidatiranja zahteva za legalizaciju objekta na Pančićvom vrhu, kao i istraga porekla novca investitorke tog nelegalnog objekta na Kopaoniku.

Ovi podaci iz Jeličićeve biografije očigledno nisu smetali Vladi, koja rešenjem imenuje članove privremenog organa. U Zakonu o lokalnoj samoupravi ne piše da je zabranjeno da osuđeno lice učestvuje u sprovođenju izbora. Da li je moralno – drugo je i pitanje bez odgovora.

Izvor: n1info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.