ponedeljak, 30 oktobar 2023 04:54

Nova pomoć države za dve grupe građana! Po 10.000 dinara dobiće preko 220.000 ljudi, a evo i kada će tačno leći na račun

Oko 221.000 građana Srbije od 1. decembra može da očekuje isplatu novih 10.000 dinara pomoći države, najavio je predsednik Aleksandar Vučić. Naime, ova runda državne pomoći leći će na račune svim korisnicima socijalne pomoći, kao i svi, slepi,, dementni, i starijim osobama sa neizlečivim bolestima.

- Po 10.000 dinara korisnicima socijalne pomoći biće isplaćeno oko 1. decembra, a slepim, dementnim, starijim osobama sa neizlečivim bolestima biće takođe isplaćeno po 10.000 dinara, a u pitanju je oko 51.000 korisnika, objasnio je Vučić.

Evo kolike plate i penzije će biti do kraja 2027! Vučić: Da izbije Treći svetski rat, Srbija će imati dovoljno gasa
- To je pomoć licima koja su u stanju socijalne potrebe, rekao je Vučić, koji kaže da njih ima 170.000.

Kako funkcioniše isplata socijalne pomoći?

Od oktobra meseca svi korisnici socijalne pomoći primaju isplate na isti datum. Preciznije 20. oktobra isplaćene su sledeće naknade:

Novčane socijalne pomoći, posebne novčane naknade i dodataka za pomoć i negu drugog lica
Naknade za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju
Dečiji i roditeljski dodatak
Naknade zarade, odnosno plate za vreme porodiljskog odsustva, nege deteta i posebne nege deteta direktno od strane Ministarstva po novom zakonu
Ostale naknade po osnovu rođenja i nege deteta i posebne nege deteta direktno od strane Ministarstva po novom zakonu
Prava iz boračko invalidske zaštite

Izvor: blic.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.