Bogat program somborske turističke organizacije tokom praznika Bogat program somborske turističke organizacije tokom praznika
sreda, 28 decembar 2022 15:43

Bogat program somborske turističke organizacije tokom praznika

Kao i prethodnih zimskih praznika Turistička organizacija je pripremila obiman program, koji je počeo još prvog kalendarskog dana zime, ali se približavanjem Nove godine gotovo dramatično ubrzava.

Mada je naišao na donekle podelјena mišlјenja, sam program ostavlјa utisak daleko raznovrsnijeg nego prethodnih godina, pa se tako može očekivati da će zasigurno pronaći svoje posetitelјe, bez obzira na primedbe vezane za ukus. O kojem se, kako kaže stara poslovica, ne raspravlјa.

Tako će već danas od 17 sati na Trgu Svetog Trojstva nastupati ženska pevačka grupa KUD „Đurđevak“ iz Klјajićeva koju će na sceni zameniti članovi pevačke i folklorne sekcije gradskog KUD „Ravangrad“, da bi se za zabavu mlađih Somboraca i Somborki od 20 sati postarao DJ Shooby. Sutra, od 12 sati će mala sala Gradske kuće biti domaćin radionici orijentalnog plesa, UG Artifakt i Plesne grupe Inanna, a u istom terminu, a u Gradskoj biblioteci će se održavati Praznična radionica. Ista ustanova, tačnije Dečije odelјenje Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ će kroz program ovdašnje organizacije Crvenog krsta pokušati da najmlađe Somborce i Somborke nauči pružanju prve pomoći kroz radionicu „Kako biti bezbedan“ koja je zakazana za 13.30 sati, pa je nekako logično da za večernji koncert na Trgu Svetog Trojstva bude nominovan bend „Ruski lekari“.

Pretposlednji dan ove godine će u 12 sati ugostiti i Deda Mraza, koji će se družiti i fotografisati sa decom na Trgu, dok će veče obeležiti koncert „Kruva i Krova“, a noć nastup Maje Brukner & Co.

Svečani doček Nove godine, uz tradicionalni ponoćni vatromet, svakako će obeležiti koncert Zorice Brunclik na Trgu Svetog Trojstva koji bi trebao da počne svega jedan sat pre prelaska u 2023. godinu, što je prethodnih dana bilo predmet brojnih javnih kritika, obrazlaganih primerima Subotice ili Novog Pazara koji su umesto izdvajanja novca za ovakve koncerte poreski dinar usmerili na lečenje dece i pomoć socijalno ugroženim sugrađanima, a nije nedostajalo ni osuda organizatora zbog samog „umetničkog profila“ ove predstavnice estrade.

Kako bilo, lјubitelјi klasične umetničke muzike doći će „na svoje“ dan kasnije, u 19 sati kada će se održati koncert od klasike do evergrina pod nazivom „Klasika ispod novogodišnjih bođoša”, na kojem će nastupiti Ana Sofrenović vokal, Jana Jovanović sopran, Goran Potić gitara i pijanista Uki Ovaskainen.

Led i kuvano vino
Za sve vreme programa „Zimske čarolije“ Trg Svetog Trojstva će biti idealno mesto za lјubitelјe klizanja. Somborci svih uzrasta mogu sebi pronaći zabavu na nekom od štandova postavlјenih na trgu, na kojima ima i ića i pića, pa se u senci velike veštačke, okićene nogovodišnje jelke za svakoga pronađe nešto interesantno.

Sledećih nekoliko dana će najviše razloga za izlazak iz kuće imati deca i njihovi roditelјi, pošto će drugi dan nove godine od 17 sati biti organizovan muzičko scenski performans za decu „Anino zabavištance”, dok će tačno u podne 3. januara u maloj Sali Gradske kuće klinci moći da uživaju u „Likovnoj kreativnoj mazalici sa Anom Rustikanom“. Ni sledeći dan neće proći bez veselјa za decu, pa će od 11 do 13 sati u Dečijem odelјenju varoške biblioteke biti održana „Novogodišnja likovna radionica za decu”, Somborskog edukativnog centra, a u istom terminu, u organizaciji somborskog Udruženja odgajivača i lјubitelјa konja „Ruža“ i „Školica jahanja za najmlađe“. Isto veče, u sredu 4. januara, na Trgu Svetog Trojstva će od 19 sati nastupiti Tamburaški sastav „Đuvegije”, koje će jedan sat kasnije zameniti ovdašnja pevačica Zorana Iđuški i njen orkestar.

Dečiji, ali i edukativni programi će se nastaviti i narednih dana, a nakon večernjeg koncerta „Amy’s House” - Real tribute Amy Winehouse u četvrtak, 5. januara, nastupiće malo zatišje tokom pravoslavnog Badnjeg dana i Božića, koje će biti muzički „nadoknađeno“ koncertima u nedelјu 8. januara kada bi od 19 sati na bini Trga Svetog Trojstva, nakon koncerta „Stonehenge“, trebao da nastupi legendarni bend „Riblјa Čorba“. U danime koji slede, pored di-yej žurke posvećene 80 -tim godinama prošlog veka, koncerta somborskih horova, a potom i grupe „Vrelo“, Somborcima će preostati da nagađaju ko će biti akteri koncerta najavlјenog za doček Nove godine po julijanskom kalendaru, 13. januara, koje ovdašnja Turistička organizacija još uvek nije obelodanila.

Izvor: dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.