Dve teške saobraćajke kod Sombora - Auto sleteo sa mosta u Veliki bački kanal (VIDEO + FOTO) Dve teške saobraćajke kod Sombora - Auto sleteo sa mosta u Veliki bački kanal
ponedeljak, 26 decembar 2022 06:20

Dve teške saobraćajke kod Sombora - Auto sleteo sa mosta u Veliki bački kanal (VIDEO + FOTO)

Na mostu kod ulaza u selo Bački Monoštor jutros se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su na sreću vozač i suvozač izbegli smrtni ishod i ako je automobil marke Golf probio ogradu mosta i sleteo u Veliki bački kanal.

Na sreću, automobil je pao točkovima direktno na vodu i vozač je uspeo da se izvuče, dopliva do pontona koji je bio u blizini i tako se dočepa obale. Zaustavio je prvi automobil koji je naišao i telefonom obavestio policiju.

U akciji vađenja vozila iz kanala učestvovala su dvojica članova apatinskog Društva za podvodne aktivnosti, Zoran Stojanović i Veljko Cvetićanin.

-Odmah po pozivu, nakon završenog uviđaja, spakovali smo opremu i otišli u Bački Monoštor. Stiglo je i šlep vozilo sa dizalicom. Mi smo zaronili, sajlama zakačili auto, koji je bio na otprilike dva metra dubine i ubrzo je, bez većih problema, izvučen na obalu, objašnjava Cvetićanin, sekretar DPA“Apatin“.

Apatinski ronioci su, samo ove godine, imali desetak akcija pod vodom.

-Nekoliko puta smo izvlačili automobile nakon sletanja u reku, potom smo tražili izgubljene ključeve, mobilne telefone, dragocene predmete, učestvovali u čišćenju Dunava na gradskoj plaži... Uglavnom, uvek smo na raspolaganju svima kojima je naša pomoć potrebna, zaključuje naš sagovornik.

Sinoć se takođe dogodila saobraćajna nesreća na ulazu u Sombor iz pravca Apatina kod skretanja za Bukovac, u kojoj su učestvovala čak četiri vozila. Na sreću, poginulih nije bilo, a koliko je lica povređeno nije poznato.

Zbog ove saobraćajne nesreće, ova deonica puta bila je zatvorena za saobraćaj par sati, a nadležni će saopštiti kako je došlo do ove nesreće u kojoj je učestvovalo četiri automobila. Prema nezvaničnim informacijama, jedan od učesnika koji je upravljao vozilom bio je pod dejstvom alkohola.

Nadležni apeluju na vozače da budu oprezni, da se pridržavaju ograničenja brzine i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili narkotika.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Srpski narod se mnogo puta u svojoj istoriji suočavao sa stradanjima i pošastima. Zato i ne čudi što su naši stari imali...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.