Izložba Milutina Obradovića u Somboru pod nazivom „Običan malecki san” Izložba Milutina Obradovića u Somboru
petak, 16 decembar 2022 06:04

Izložba Milutina Obradovića u Somboru pod nazivom „Običan malecki san”

U Velikoj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić” u Somboru, 21. decembra biće otvorena izložba „Običan malecki san” autora Milutina Obradovića, s početkom u 19.00 časova. Postavku čini 26 ulјa na platnu.
Milutin Obradović završio je Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju. Samostalno je izlagao u Galeriji Doma Vojske Srbije, Pavilјonu „Cvijeta Zuzorić” u Beogradu, Galeriji „Novi hram” u Sarajevu, Galeriji „Novak” u Ljublјani, Kulturnom centru Kotor, Kulturnom centru Novog Sada….

Častan i dug slikarski život

O njegovim delima istoričar umetnosti Aleksandra Popović je istakla: „Milutin Obradović je, pre svega, umetnik uzbudlјivog likovnog izraza. Nјegova platna u svojoj prirodi nose nešto esencijalno, strasno, eruptivno, jedan eksplozivan karakter sav okrenut iskonskoj energiji života. On prirodu oseća otvorenim čulima. To je fatalna snaga dramatično sabijena na malom prostoru. Pri prvom susretu sa ovim delima jedino što osećate je da ste naleteli na koloristički prasak koji vas je u momentu napao, zauzeo i obuzeo, da se osećate potpuno osvojenim, i pomalo nemoćnim da u sebi primite toliku bojenu silu. Tehnika je složena, likovno znanje bogato i provereno iskustvom. Ovaj umetnik poseduje intelektualnu bistrinu kojom razume svet, ali i odvažnost da se zaleti u najdublјe virove života”.
Iložba traje do 20. januara 2023. godine.

Izvor: poliitka.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Srpski narod se mnogo puta u svojoj istoriji suočavao sa stradanjima i pošastima. Zato i ne čudi što su naši stari imali...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.