Mladić iz Sombora uhapšen zbog sumnje na krijumčarenje migranata iz Sirije i Iraka Mladić iz Sombora uhapšen zbog sumnje na krijumčarenje migranata iz Sirije i Iraka
sreda, 07 decembar 2022 08:18

Mladić iz Sombora uhapšen zbog sumnje na krijumčarenje migranata iz Sirije i Iraka

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Stanice granične policije Rujan prema Severnoj Makedoniji, uhapsili su M. Ć. (19) iz Sombora, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Kako je saopštio MUP, policija je u noći ponedeljak na utorak, u selu Bukarevac kod Preševa, pokušala da zaustavi kombi vozilo u kome su se nalazili „iregularni migranti“.

„Vozač nije zaustavio kombi, nastavio je da se kreće, a potom izašao iz vozila i pokušao da pobegne, nakon čega ga je policija ubrzo pronašla i uhapsila u ataru ovog sela. U tovarnom prostoru kombi vozila policija je pronašla 21 iregularnog migranta iz Sirije, kao i jednog iz Iraka“, javlja MUP.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Vranju.

Izvor: danas.rs

Šta ćete danas kuvati?

Neodoljivi deserti