DAMJANA PERENČEVIĆ NAJBRŽA U TRCI „DAME TRČE“ DAMJANA PERENČEVIĆ NAJBRŽA U TRCI „DAME TRČE“
utorak, 04 oktobar 2022 05:50

DAMJANA PERENČEVIĆ NAJBRŽA U TRCI „DAME TRČE“

Juče je kod Gradskog kupališta Štrand, održana sedma po redu trka “Dame trče”. Učešće u trci uzelo je oko 80 dama iz Vojvodine, koje su trčale 5 kilometara dugu trasu od Štranda ka Tromeđi.

Pristuni su svedočili još jednoj trci za pamćenje između dve trenutno najbolјe gradske dugoprugašice, Tijane Kabić i Damjane Perenčević. Kabić je držala tempo i imala vođstvo do pred kraj trke, ali je Damjana u zadnjih pola kilometra napravila nedostižnu razliku i tako ostvarila pobedu na ovogodišnjoj trci. Treće mesto istrčala je Jelena Čortan članica ARSU “Sledi ME” Sombor.
U okviru manifestacije “Dame trče”, održala se i “Trka za srećnije detinjstvo” u organizaciji Crvenog Krsta Sombor.

Oko 100 somborskih školaraca, od I do IV razreda, trčalo je svojih 300 metara uprkos nepovolјnim vremenskim uslovima, te su pokazali veliko zanimanje za fizičku aktivnost. Pobednik kod dečaka bio je Vuk Bošković, dok je drugo mesto pripalo Uglјeši Kerezoviću, a treće Jovanu Maričiću – svi učenici Osnovne škole “Dositej Obradović” Sombor. Pobednica kod devojčica je bila Nikol Kedueš, Osnovna škola “Bratstvo-jedinstvo” iz Bezdana, dok su na drugom i trećem mestu bile Minja Šnajderbeg i Milica Resanović, obe učenice Osnovne škole “Dositej Obradović” Sombor.

Zahvalјujući učešću i donacijama, tokom Trke za srećnije detinjstvo prikuplјeno je 9.700,00 dinara, koji će biti utrošeni za kupovinu igračaka i nastavnog materijala za Dečije odelјenje Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović” Sombor.

Sedmo izdanje trke “Dame trče” organizovali su Atletsko rekreativni klub “Somaraton” Sombor u saradnji sa Sportskim savezom Grada Sombora i Crvenim Krstom Sombor, a uz podršku Sportskog centra “Soko” i drugih gradskih institucija i privatnih partnera.

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti