nedelja, 02 oktobar 2022 06:34

Pojačana kontrola saobraćaja u Somboru i Kragujevcu: Za samo 8 sati više od 500 prekršaja

Čak 40 odsto učesnika u saobraćaju sankcionisano je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, njih 202, dok je 155 vozača sankcionisano zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila

Policijski službenici Uprave saobraćajne policije su na teritoriji policijskih uprava u Kragujevcu i Somboru, za samo osam sati, otkrili čak 514 prekršaja u okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja se zbog povećanog broja saobraćajnih nezgoda sa nastradalim osobama sprovodi na teritoriji Srbije do 3. oktobra. Čak 40 odsto učesnika u saobraćaju sankcionisano je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, njih 202, dok je 155 vozača sankcionisano zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

Takođe, 13 osoba je sankcionisano zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 28 vozača, od kojih je troje zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Od početka ove godine, u saobraćajnim nezgodama na teritoriji Policijske uprave u Somboru poginulo je 18, a na teritoriji Policijske uprave u Kragujevcu 16 učesnika u saobraćaju, zato apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju svoje bezbednosti i da ne preduzimaju radnje koje mogu doprineti nastanku saobraćajne nezgode.

Uprava saobraćajne policije će u cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja i u narednom periodu nastaviti sa akcijama pojačanih kontrola na teritoriji čitave zemlje.

Izvor: telegraf.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.