PREKO 500 NOVIH RADNIH MESTA PREDSTAVLJENO NA SAJMU ZAPOŠLJAVANJA PREKO 500 NOVIH RADNIH MESTA PREDSTAVLJENO NA SAJMU ZAPOŠLJAVANJA
subota, 24 septembar 2022 06:57

PREKO 500 NOVIH RADNIH MESTA PREDSTAVLJENO NA SAJMU ZAPOŠLJAVANJA

U Somboru je danas organizovan jesenji Sajam zapošlјavanja koji je okupio 34 poslodavca koji su predstavili ponudu od 517 radnih mesta.

Otvaranje Sajma ispratio je i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković koji je istakao da je na Gradu i Nacionalnoj službi za zapošlјavanje bilo da promovišu sajam kako bi što više nezaposlenih lica na jednom mestu imala mogućnost da pogledaju ponudu poslova i potraže zaposlenje.

„Ono što je bilo do Grada Sombora i nacionalne službe je svakako bilo da medijski ispratimo i da pozovemo sva zainteresovana nezaposlena lica da dođu danas na sajam, da pričaju sa poslodavcima i u skladu sa svojom strukom, s obzirom da imamo različitih profila iz različitih privrednih grana, da se prijave ovde i nadam se i da će zasnovati radni odnos. Ono što bih isto naglasio da je ovo samo jedan dobar vid saradnje između Grada Sombora i Nacionalne službe za zapošlјavanje. U naredne dve do tri nedelјe očekuje nas i uručenje 46 ugovora za samozapošlјavanje i novo zapošlјavanje, 46 novih radnih mesta što svakako nije mali broj koji direktno zavisi od Grada i od Nacionalne službe. Svakako da očekujem da danas što veći broj lјudi iz Sombora nađu posao i da zasnuju radni odnos“ rekao je gradonačelnik.

Sajam zapošlјavanja organizovala je Nacionalna služba za zapošlјavanje Filijala Sombor, a v.d. direktora Filijale Boris Draganov, istakao je da je zadovolјan odzivom poslodavaca i njihovom ponudom.

„Na današnju manifestaciju se okupilo 34 poslodavca, sa teritorije Zapadnobačkog i Severnobačkog okruga, koji nude ukupno 517 slobodnih radnih mesta. Što se tiče ove ponude, ona se uglavnom odnosi na pozicije u proizvodnji, to jest na oblast tekstilne, metalske i kožarske industrije“.

Na Sajmu su se predstavile i nove kompanije koje počinju poslovanje u Somboru.

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti