SRPSKI KASAČKI DERBI ODRŽAN U SOMBORU Pobedu je odnelo grlo Tekila vlasnika Jankulov Aleksandra iz Dolova
ponedeljak, 15 avgust 2022 06:44

SRPSKI KASAČKI DERBI ODRŽAN U SOMBORU

Drugog kasačkog dana na Gradskom hipodromu u Somboru održano je ukupno osam trka u organizaciji Konjičkog kluba „Vojvođanin“.

Početak takmičenja zvanično je označio gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, koji se ovom prilikom zahvalio organizatorima i svim udruženjima koja neguju i promovišu dugu tradiciju konjičkog sporta u Somboru.

Somborski hipodrom je juče imao čast da posle tačno 39 godina ponovo bude domaćin najvećeg kasačkog takmičenja u državi, najvažnije jednoprežne kasačke trke za najbolјa grla domaćeg odgoja starosti četiri godine. Na 95.

Srpskom kasačkom derbiju učešće je uzelo 11 grla koja su se takmičila u trci dugoj 2,7 kilometara, a pobedu je odnelo grlo Tekila vlasnika Jankulov Aleksandra iz Dolova, sa vozačem Branislavom Mukićem, dok je drugo mesto zauzelo grlo Grom vlasnika Aleksandra Sokolova iz Stapara, sa vozačem Borisom Kečenovićem.

U 13. Memorijalnoj trci porodice Preradović trofej je pripao Vladimiru Pribiću i grlu Ejmi Del Duomo (Amy Del Duomo) iz štale „Dream Catcher“.

Na Gradskom hipodromu danas se trčala i jedna od najstarijih trka u Srbiji, 58. trka za Pehar Somborskih novina, u kojoj je pobedu odneo Peter Zadel sa grlom Žil Higins (Gill Higgins) iz štale „Animal Trade Racing Team“ iz Zmajeva.

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti