Somaratonci osvojili Kanjižu Somaratonci osvojili Kanjižu
ponedeljak, 15 avgust 2022 06:44

Somaratonci osvojili Kanjižu

U subotu 30. avgusta održano je 40. jubilarno izdanje trkačkog i plivačkog festivala u Kanjiži koja se može pohvaliti dugom i uspešnom tradicijom organizovanja ove manifestacije. Ove godine okupilo se više stotina trkača i plivača koji su plivali i trčali na glavnoj trci od 10 km. i na kraćoj stazi na 4.3 km.

Atletsko rekrativni klub ’’Somaraton’’ iz Sombora imao je trkače na obe trke i postigli su zapažene rezultate.

Pobednica trke na 10 kilometra je članica Ark ‘’Somaraton’’ Tijana Kabić koja je ubedljivo trijumfovala ispred svoje konkurencije. Na istoj trci u svojim starosnim kategorijama Đuka Čeljuska je istrčao prvo mesto, Arpad Šarkezi drugo a Ilija Zvekanov treće mesto. Trku na deset kilometara uspešno su istrčali i Boris Majstorović, Zoran Nikolić i Boško Jerković.

I na kraćoj distanci 4.3 km. pobeda u ženskoj konkurenciji, trijumfovala je članica našeg kluba Zorica Kulić koja je potvrdila svoju odličnu trenutnu formu. U ovoj trci u muškoj konkurenciji Milan Kovačić zauzeo je treće mesto a trku su uspešno završile i Mina Bošnjak kao i Ana Kovačić koja je trčeći u kolicima gurala sina Vuka.

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti