Posle dečijeg igrališta, Doroslovo uskoro dobija i pijaću vodu Posle dečijeg igrališta, Doroslovo uskoro dobija i pijaću vodu
petak, 12 avgust 2022 07:38

Posle dečijeg igrališta, Doroslovo uskoro dobija i pijaću vodu

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća Đorđe Zorić posetili su Doroslovo, gde su sa predstavnicima Mesne zajednice, obišli nekoliko lokacija u ovom naselјenom mestu.

Povod posete prvenstveno je, kako se navodi na sajtu Grada Sombora, bio završetak radova na postavlјanju novog igrališta u blizini osnovne škole, čiju inicijativu je pokrenula Mesna zajednica „Doroslovo“, a radove je finansirao Grad Sombor.

Gradonačelnik je istakao da je zajednička odluka bila da se ove godine napravi dečije igralište, jer je Doroslovo bilo jedno od retkih naselјenih mesta bez novog dečijeg igrališta. Ratković je ovom prilikom najavio još radova čija se realizacija uskoro očekuje, a pre svega rešavanje problema snabdevanja pijaćom vodom.

Ono što je bitno, a što očekuje stanovnike Doroslova u narednom periodu je da se završava buster stanica u Staparu, tako da očekujemo da preko dovodnika od Stapara i naselјeno mesto Doroslovo dobije pijaću vodu. Svakako bih apelovao još jednom na sve građane Doroslova da se što pre završi zidanje šahtova, jer je to jedan od preduslova kako bi pustili u rad ovu buster stanicu i kako bi konačno bilo rešeno pitanje vodosnabdevanja ovog naselјenog mesta, koje je imalo višedecenijski problem sa pijaćom vodom. Ono što takođe planiramo da uradimo u ovoj godini u Doroslovu je i izgradnja parking mesta kod groblјa, kao i deo saobraćajnice. Ovaj bitan projekat stanovnici su izglasali na participativnom budžetiranju, a Grad Sombor će u ovoj godini taj projekat i realizovati, kazao je gradonačelnik.

Pored novog igrališta i mesta gde će se graditi novi parking, Ratković i Zorić su obišli i lokaciju u ataru Doroslova, gde je nedavno završeno raščišćavanje divlјe deponije, a gradonačelnik je najavio da će se sledeća faza sanacije nastaviti na jesen sadnjom sadnica.

Izvor: dnevnik.rs

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti