Posle dečijeg igrališta, Doroslovo uskoro dobija i pijaću vodu Posle dečijeg igrališta, Doroslovo uskoro dobija i pijaću vodu
petak, 12 avgust 2022 07:38

Posle dečijeg igrališta, Doroslovo uskoro dobija i pijaću vodu

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća Đorđe Zorić posetili su Doroslovo, gde su sa predstavnicima Mesne zajednice, obišli nekoliko lokacija u ovom naselјenom mestu.

Povod posete prvenstveno je, kako se navodi na sajtu Grada Sombora, bio završetak radova na postavlјanju novog igrališta u blizini osnovne škole, čiju inicijativu je pokrenula Mesna zajednica „Doroslovo“, a radove je finansirao Grad Sombor.

Gradonačelnik je istakao da je zajednička odluka bila da se ove godine napravi dečije igralište, jer je Doroslovo bilo jedno od retkih naselјenih mesta bez novog dečijeg igrališta. Ratković je ovom prilikom najavio još radova čija se realizacija uskoro očekuje, a pre svega rešavanje problema snabdevanja pijaćom vodom.

Ono što je bitno, a što očekuje stanovnike Doroslova u narednom periodu je da se završava buster stanica u Staparu, tako da očekujemo da preko dovodnika od Stapara i naselјeno mesto Doroslovo dobije pijaću vodu. Svakako bih apelovao još jednom na sve građane Doroslova da se što pre završi zidanje šahtova, jer je to jedan od preduslova kako bi pustili u rad ovu buster stanicu i kako bi konačno bilo rešeno pitanje vodosnabdevanja ovog naselјenog mesta, koje je imalo višedecenijski problem sa pijaćom vodom. Ono što takođe planiramo da uradimo u ovoj godini u Doroslovu je i izgradnja parking mesta kod groblјa, kao i deo saobraćajnice. Ovaj bitan projekat stanovnici su izglasali na participativnom budžetiranju, a Grad Sombor će u ovoj godini taj projekat i realizovati, kazao je gradonačelnik.

Pored novog igrališta i mesta gde će se graditi novi parking, Ratković i Zorić su obišli i lokaciju u ataru Doroslova, gde je nedavno završeno raščišćavanje divlјe deponije, a gradonačelnik je najavio da će se sledeća faza sanacije nastaviti na jesen sadnjom sadnica.

Izvor: dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.