Nova oprema stigla u somborsku bolnicu Nova oprema stigla u somborsku bolnicu
utorak, 09 avgust 2022 06:43

Nova oprema stigla u somborsku bolnicu

Kako bi se pobolјšali uslovi dijagnostike i lečenja, u somborsku bolnicu „Dr Radivoj Simonović“ su stigle baterijska oscilatorna testera i pištolј za automatsku biopsiju za potrebe Odelјenja za hirurgiju, a bez nove akvizicije nije ostala ni bolnička Služba za radiologiju, koja je dobila ultrazvučni aparat visoke klase sa linearnom i konveksnom sondom za potrebe Službe za radiologiju.

Sve to nabavlјeno je na osnovu Javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za finansiranje odnosno sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja zdravstvenih ustanova u 2022. godini.

Time je na Odelјenju hirurgije značajno olakšan rad i podignut standard izvođenja operativnog zahvata kod amputacije donjih ekstremiteta kao i omogućena primena savremene dijagnostičke metode u lečenju karcinoma dojke, pri čemu su uzorci dobijeni ovom metodom dovolјni za dalјu analizu receptorskog statusa čijom verifikacijom se određuje dalјi personalizovani način lečenja pacijentkinje u slučaju otkrivanja maligne bolesti. Sa druge strane, u sklopu Službe za radiologiju Opšte bolnice Sombor, nalaze se tri kabineta za ultrazvučnu dijagnostiku, a do sada su sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo nabavlјena dva nova savremena uređaja. Novom nabavkom trećeg aparata omogućen je rad u sva tri kabineta i time obezbeđena adekvatna i brza dijagnostika, primena najsavremenijih dijagnostičkih protokola za radiološku oblast, ubrzan proces rada i omogućeno smanjenje liste čekanja.

Kako uz dobre vesti obično ide i neka koja „sreću kvari“, u prepodnevnim satima u četvrtak je na četvrtom spratu Hirurškog bloka, tačnije u pomoćnoj prostoriji Odelјenja za hirurgiju, smeštenoj pored lifta izbio manji požar. Zahvalјujući brzoj intervenciji zaposlenog medicinskog osoblјa i radnika tehničke službe Opšte bolnice Sombor, svi pacijenti su brzo evakuisani iz ugroženih bolesničkih soba i bezbedno zbrinuti. Da šteta, na sreću, ipak ostane minimalna, postarali su se profesionalni vatrogasci Sektora za vanredne situacije MUP-a, koji su pristigli za svega četiri minuta i munjevitom reakcijom ugasili požar i sprečili dalјe širenje vatre.

Izvor: Dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.