subota, 09 jul 2022 06:19

TRETMAN SUZBIJANJA KOMARACA IZ VAZDUHA I SA ZEMLJE OD 11. JULA DO 1. AVGUSTA

Obaveštavamo građane grada Sombora da će u periodu od 11.07.2022. do 01.08.2022.  godine preduzeće „ORIS“ doo Sombor i „Ciklonizacija“ AD sprovesti tretman suzbijanja odraslih komaraca iz vazduha i sa zemlje.

Tretman iz vazduha sprovodiće se na području grada Sombora i zaštitne zone oko naseljenih mesta u priobalju Dunava, dok će tretmanom sa zemlje biti obuhvaćena sva naseljena mesta grada Sombora. Tretmani će se sprovoditi u danima sa povoljnom meteorološkom situacijom. Iz vazduha, tretman će se sprovoditi preparatom na bazi aktivne materije lambda-cihalotrin, dok će se tretman sa zemlje sprovoditi preparatom na bazi aktivne materije deltametrin.

Upozoravaju se pčelari da su preparati štetni za pčele, te da košnice zatvore ili udalje najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje jedan dan.

Mape sa lokacijama na kojima se vrši tretman nalaze se na FB i internet stranici preduzeća „ORIS“ doo Sombor, gde se mogu pratiti najave i precizni termini radova. Dostupan telefon za sva pitanja je: 025/ 515 50 55.

 

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti