četvrtak, 23 jun 2022 07:53

SEDNICA GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE: PREVENTIVNE MERE ZA SPREČAVANJE POŽARA NA OTVORENOM

Štab za vanredne situacije grada Sombora održao je danas sednicu na kojoj su članovi razmatrali preventivne i operativne mere za sprečavanje požara na otvorenom i povećanja bezbednosti tokom žetvenih radova na teritoriji Grada Sombora.

Članovi Štaba su doneli zaključak da se nastavi kampanja „Nemojte spaljivati žetvene ostatke! – Sačuvajmo zemljište za buduće generacije“ koja ima cilj prvenstveno da upozna i upozori sugrađane na opasnosti od požara usled spaljivanja žetvenih ostataka, kao i da ukaže da su prema Zakonu o zaštiti od požara privredna društva, zemljoradničke zadruge, ustanove ili druga pravna lica, preduzetnici i poljoprivrednici koji vrše žetvene radove dužni da preduzmu posebne mere zaštite strnih useva od požara. Tokom kampanje organizovaće  se podela informativnih letaka, a tokom žetvenih radova biće i pojačana kontrola pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Poljočuvarske službe na terenu. Štab za vanredne situacije grada Sombora ovom prilikom apelovao je na sve sugrađane da se pridržavaju mera zabrane spaljivanja.

Na današnjoj sednici gradski Štab doneo je i zaključak o obrazovanju stručno – operativnih timova za izvršavanje specifičnih zadataka iz oblasti zaštite i spasavanja na teritoriji Grada Sombora.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.