sreda, 22 jun 2022 07:59

„AMAZING AMAZON OF EUROPE”- PROMOTIVNA VOŽNJA DUŽ VELIKOG BAČKOG KANALA

Grad Sombor zajedno sa projektnim partnerima iz zemalja Dunavskog sliva učestvuje u Projektu „RESPONSIBLE GREEN DESTINATION AMAZON OF EUROPE” koji se realizuje u okviru Dunavskog transnacionalnog programa.

Svrha projekta „Amazing Amazon of Europe” je nadogradnja biciklističke staze „ Amazon of Europe “ i poboljšanje područja u smislu održivog turizma, razvijanjem zajedničkih strategija, IT rešenja i interakcija u učenju na znatno širem nivou od posmatrane destinacije. „Amazing Amazon of Europe” doneće mogućnost održivog razvoja prilikom upravljanja raznolikošću prirodnog i kulturnog nasleđa ovog područja, istovremeno omogućavajući jedinstvena iskustva međunarodnim posetiocima.

U cilju promocije projekta i biciklizma, u nedelju, 19. juna, organizovana je vožnja biciklom duž Velikog bačkog kanala do železničkog mosta. Učestvovali su biciklisti iz nekoliko udruženja, predstavnici Gradske uprave, građani, među kojima su bili i najmlađi, koji su takođe uspešno savladali celu trasu. Uz vožnju i druženje, učesnici su upoznati sa svim aktivnostima vezanim za projekat, a treba napomenuti i da Grad Sombor ima veliki broj kako profesionalnih, tako i rekreativnih biciklista, koji se rado odazovu svakom događaju.

Ukupno trajanje ovog projekta je 30 meseci, od 01. jula 2020. do 31.12.2022. godine. Ukupna vrednost projekta je 2.411.290,00 evra, a budžet Grada Sombora u projektu je 106.480,00 evra.

 

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti