ponedeljak, 29 novembar 2021 11:11

Somaratonci savladali izazovni Povlen!

U subotu 27. novembra članovi Atletsko rekrativnog kluba ‘’Somaraton’’ Sombor su učestvovali na izuzetno teškoj i zahtevnoj trejl - planinskoj trci u Zapadnoj Srbiji na planini Povlen koja se nalazi na nadmorskoj visini od 1.347 metara, a u organizaciji  ‘’Serbia West Trails’’. Takmičari su mogli da biraju izmedju dve trke od 10 ili 17 kilometara.

            Trku od 10 kilometara i usponom od 579 metara istrčala je fantastična Damjana Perenčević koja je zauzela visoko  deveto mesto u generalnom plasmanu i još jednom pokazala da se nalazi u odličnoj formi iako je blizu kraj godine i trkačke sezone te da joj ni ovako teške i naporne trke ne predstavljaju problem.

            Trku na 17 kilometara i uspon od 960 metara su uspešno savladali: Miroslav Liščević, Jelena Perenčević, Milan Kovačić, Sanja Vojvodić, Ivana Šokac, Ilija Zvekanov, Predrag Škorić i Daniel Šokac.

            Članovi Somaratona su još jednom na najbolji mogući našin predstavili grad Sombor i klub te ujedno i promovisali 42. Somborski Intersport polumaraton koji ce se odrzati 08.05.2022. godine.

            U subotu i nedelju 27. i 28. novembra u Kragujevcu su odražani tradiconalni Dani atletike – završni seminar nacionalnog Srpskog atletskog saveza na kojem je analizirana protekla sezona kao i priprema za 2022. godinu u kojoj nas očekuje Svetsko dvoransko prevenstvo u atletici koje će se održati u Beogradu, a koje predstavlja najznačajniji sportski događaj ikad organizovan u Srbiji. Seminaru su prisustvovali i Damir Marković predsednik Ark ‘’Somaraton’’ i član nadzornog odbora Srpskog atletskog saveza kao i Josip Major trener ‘’Somaratona’’.

                                                                                 

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...