petak, 26 novembar 2021 07:22

USVOJENA ODLUKA O USPOSTAVLJANJU MEĐUOPŠTINSKE SARADNJE NA OSNIVANJU REGIONALNOG CENTRA ZA UPRAVLJANJE OTPADOM

 

U Svečanoj sali zgrade Županije danas je održana četrnaesta sednica Skupštine grada Sombora. Sednicom je predsedavao Zoran Rus, a odbornici su odlučivali o 11 tačaka dnevnog reda.

 Između ostalog, Skupština grada usvojila je Odluku o uspostavljanju međuopštinske saradnje grada Sombora, opštine Kula, opštine Odžaci, opštine Apatin i opštine Bač i Odluku o usvajanju ugovora o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća „Regionalni centar za upravljanje otpadom Rančevo“. Udruženim snagama ovih pet lokalnih samouprava uspostaviće jedan zajednički centar za upravljanje otpadom, koji će zahvaljujući savremenim metodama i uz racionalno korišćenje resursa, svojim radom direktno uticati na zaštitu životne sredine čitavog regiona. Centar za upravljanje otpadom omogućiće da se najveći deo komunalnog otpada preradi i ponovo iskoristi.

 Na četrnaestoj sednici Skupština grada Sombora imenovala je Jasminu Bobić za direktorku JKP „Vodokanal“ Sombor, Gordanu Vulović za direktorku JKP „Parking servis Sombor“ Sombor, Dejana Kubatova za direktora JKP „Vodovod“ Bezdan i Đurađa Milanovića za direktora JKP „Energana“ Sombor.

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • BELA PITA

    Deserti 20. 01. 2022.

    BELA PITA Za nas je bela pita oduvek bila limun pita. Ovaj kolač takvog pamtim i takvog želim da ga pamtim. Divne tanke korice[…]

    Read more...