sreda, 24 novembar 2021 07:15

Premijera za 139. rođendan Narodnog pozorišta Sombor

U četvrtak, 25. novembra 2021. godine, Narodno pozorište Sombor slavi 139 godina postojanja, te će Dan Pozorišta proslaviti premijerom predstave KAŠTEL U JEZERU Nine Plavanjac, u režiji Marjana Nećaka.

Marjan Nećak je reditelj, kompozitor, scenograf i dizajner svetla. Muzikom se bavi od najranijeg detinjstva, autor je više od 250 predstava, od kojih je 30 predstava za decu. Radi na projektima u gotovo svim pozorištima na Balkanu i u Evropi. Ovo je njegova prva režija u Srbiji.

Premijera predstave Kaštel u jezeru održaće se na Velikoj sceni, sa početkom u 20.00 časova. Scenografiju potpisuje Valentin Svetozarev, kostimograf je Biljana Grgur, za video rad je zadužen Marin Lukanović, a konsultant za scenski govor je Bogomir Đorđević. U predstavi igraju Marko Marković, Ksenija Mitrović, Aleksandar Ristoski, Saša Torlaković, Ivana V. Jovanović i Stefan Beronja.

Kaštel u jezeru, Dizajn Slavimir Stojanović Futro
Reditelj Marjan Nećak Kaštel u jezeru opisuje kao jednu višeslojnu bajku za odrasle, istakavši da je u predstavama u poslednje vreme lepo pomalo zaboravljeno, a baš to lepo – ljubav – postavio je na scenu Narodnog pozorišta Sombor. Muzika je veoma važan sastavni deo ove predstave i to je onaj efekat koji gradi čitavu atmosferu predstave.

Publiku sledeće nedelje očekuje jedan sveobuhvatan dramsko-muzički doživljaj u Narodnom pozorištu Sombor, ali i prilika da na najlepši mogući način proslave rođendan Teatra.

izvor:citymagazine.danas.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Kinder toblerone

    Deserti 26. 11. 2021.

    Kinder toblerone Za kinder toblerone masa je ista kao kod rafaelo kuglice do dodavanja kokosa. Izuzimamo ga i dodajemo čokoladu. Divan ukus, drugačiji od[…]

    Read more...