nedelja, 24 oktobar 2021 10:59

RTS kros po treći put zaredom u Somboru

Grad Sombor je dobio čast da se kros RTS organizuje u našem gradu po treći put zaredom. Ove godine, zajedno sa krosom RTS-a, biće održana još jedna velika manifestacija, a to je prvenstvo Srbije u krosu, za sve uzrasne kategorije.

„To je veliki izazov za Grad Sombor i za lokalnu samoupravu koja znamo da se svih ovih godina pokazala kao odličan domaćin i dobar organizator velikih i značajnih manifrestacija u našem Gradu. Tehnička organizacija poverena je Sportskom savezu Grada Sombora, koji će imati veliku stručnu podršku Sportskog centra „Soko“, teniskog kluba ŽAK, Školske uprave Sombor, ARK Somaratona, Biciklističkog kluba Sombor, Crvenog krsta iz Sombora, učenika i učenica, i volontera OŠ „Dositej Obradović“. Moram napomenuti da veliku obavezu i organizaciju preuzimaju stručna služba RTS krosa i Srpski atletski savez“, rekla je Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva.Zadovoljstvo zbog saradnje sa RTS krosom, koja traje već skoro deceniju, nije krio ni Borislav Staničkov, član Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja.

„Ova manifestacija ima vaspitno – obrazovni cilj. Od 2012. godine ona je intenzivirana. Imamo i dva kampa koja smo uspešno održali. Posebno je velika čast što će se održati državno prvenstvo i nadam se da se će ova saradnja nastaviti bar onoliko koliko je do sada trajala“, istakao je Staničkov.

Na takmičenju se očekuje oko 600 učesnika. Ujedno, biće održana i trka za predškolsku decu i za decu sa smetnjama u razvoju. Manifestaciju će svojim prisustvom uveličati predsednik SSS Davor Štefanek i naša čuvena maratonka, Olivera Jeftić.

izvor:025info.rs

 

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • BELA PITA

    Deserti 20. 01. 2022.

    BELA PITA Za nas je bela pita oduvek bila limun pita. Ovaj kolač takvog pamtim i takvog želim da ga pamtim. Divne tanke korice[…]

    Read more...