nedelja, 24 oktobar 2021 10:54

GRB SOMBORA ZASIJAO NA ZGRADI ŽUPANIJE: Svečano predstavljen novi simbol na gradskom zdanju Grad Sombor

POVODOM Dana oslobođenja Sombora svečano je predstavljen novi grb grada na zgradi Županije, dimenzija 1,5 puta 2 metra koji su gradu poklonili Udruženje građana „Moj Sombor“ i Atelje Stanišić.
Predsednik Udruženja građana „Moj Sombor“ Igor Tumbas istakao je da je novi grb poklon svih građana Sombora.

- Ostvarili smo ideju koju smo dugo priželjkivali, a to je da naša Županija dobije jedan izuzetni grb, koji je urađen od murano stakla malih staklića 0,5 puta 1 centimetar, uz pomoć svih građana Sombora koji su našem udruženju donirali - kaže Tumbas.

Gradonačelnik Antonio Ratković zahvalio se Udruženju građana „Moj Sombor“ i Ateljeu Stanišić na ovom poklonu i istakao da je grb sada povratio izgled kakav je imao kada je Sombor dobio status slobodnog kraljevskog grada.

- Grb grada Sombora, grb slobodnog kraljevskog grada iz 1749. godine sada nalazi na našem zdanju. Znamo da je od 1962. do 2002. godine ovaj grb bio znatno izmenjen i da danas ponovo imamo grb koji se nalazi u elibertacionoj povelji iz 1749. godine na njenoj prvoj strani - ističe Ratković.

Aleksandra Stanišić i njena ćerka Ena iz Ateljea Stanišić na izradi grba intenzivno suradile više od mesec dana.


-Hvala svima koji su nam pružili i finansijsku i moralnu podršku na ovom projektu - dodaje Aleksandra.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.