sreda, 20 oktobar 2021 07:54

U SOMBORU OBELEŽEN EVROPSKI DAN BORBE PROTIV TRGOVINE LJUDIMA

U Somboru je 18. oktobra obeležen Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima u organizaciji Crvenog krsta Sombor i Koordinacionog tima za borbu protiv trgovine ljudima grada Sombora.

Članica Gradskog veća za oblast sporta, omladine, dece i zdravstva Antonija Nađ Kosanović istakla je da se samo kontinuiranim radom i zajedničkim snagama  može uticati na suzbijanje negativnih pojava u društvu, poput velikog problema kao što je trgovina ljudima.

Crveni krst Sombor od 1997. godine, u saradnji se Crvenim krstom Srbije kontinuirano radi na edukaciji stanovništva iz oblasti prevencije trgovine ljudima, a sekretarka Crvenog krsta Sombor, Biljana Klipa rekla je da su aktivnosti usmerene prvenstveno na decu kako u osnovnim, tako i u srednjim školama, koja su imala priliku da se upoznaju sa  načinima prevencije, načinima vrbovanja i izgledom celog lanca trgovine ljudima, na koji način da se zaštite i kako da ne dozvole sebi da postanu žrtve trgovine ljudima.

 

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Kinder toblerone

    Deserti 26. 11. 2021.

    Kinder toblerone Za kinder toblerone masa je ista kao kod rafaelo kuglice do dodavanja kokosa. Izuzimamo ga i dodajemo čokoladu. Divan ukus, drugačiji od[…]

    Read more...