petak, 08 oktobar 2021 08:14

Razvijanje turističke ponude i pristupačnosti za osobe sa invaliditetom

Otvarajuća konferencija prekograničnog projekta „Razvoj turizma bez barijera u prekograničnom području Baja-Sombor“održana je danas u Baji.

Projekat je usmeren na razvijanje turističke ponude i pristupačnosti za osobe sa invaliditetom i turizam koji će biti dostupan svima.

Predstavnici Sombora, putem onlajn uključenja, predstavili su projektne aktivnosti koje će se organizovati u Somboru. U planu je razvijanje aplikacije koja će sadržati predloge tematskih ruta, mapirane lokacije, kalendar događaja i druge dopunske informacije, kao i nabavka turističkih vozila koja su prilagođena za osobe sa invaliditetom. U okviru projekta održaće se obuke za pružaoce turističkih usluga i biće organizovane prekogranične turističke ture na nekoliko tradicionalnih manifestacija dva grada.

Na samom otvaranju konferencije, učesnike je ispred Grada Sombora pozdravila članica Gradskog veća Antonija Nađ Kosanović, istakavši uspešnu saradnju dva bratska grada, posebno na polju prekograničnih projekata tokom proteklih godina.

Prekogranični projekat „Razvoj turizma bez barijera u prekograničnom području Baja-Sombor“ (Tourisam4All) počeo je 1.1.2021. godine i traje do 30.6.2022. godine, a vodeći partner na projektu je opština Baja. Vrednost projekta je 705.840,57 evra, od čega je 599.964,47 evra donacija IPA fonda Evropske unije. Grad Sombor učestvuje sa 235.291,62 evra, od čega je 199.997,87 evra donacija IPA fonda.

 izvor:025info.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • KOLAČ JAJE NA OKO

    Deserti 18. 10. 2021.

    KOLAČ JAJE NA OKO Uskršnja nedelja nam počinje ovim receptom! Pripremila sam vam nekoliko jednostavnih recepata za koje vam neće trebati mnogo vremena, ali biće i[…]

    Read more...