petak, 08 oktobar 2021 08:14

Razvijanje turističke ponude i pristupačnosti za osobe sa invaliditetom

Otvarajuća konferencija prekograničnog projekta „Razvoj turizma bez barijera u prekograničnom području Baja-Sombor“održana je danas u Baji.

Projekat je usmeren na razvijanje turističke ponude i pristupačnosti za osobe sa invaliditetom i turizam koji će biti dostupan svima.

Predstavnici Sombora, putem onlajn uključenja, predstavili su projektne aktivnosti koje će se organizovati u Somboru. U planu je razvijanje aplikacije koja će sadržati predloge tematskih ruta, mapirane lokacije, kalendar događaja i druge dopunske informacije, kao i nabavka turističkih vozila koja su prilagođena za osobe sa invaliditetom. U okviru projekta održaće se obuke za pružaoce turističkih usluga i biće organizovane prekogranične turističke ture na nekoliko tradicionalnih manifestacija dva grada.

Na samom otvaranju konferencije, učesnike je ispred Grada Sombora pozdravila članica Gradskog veća Antonija Nađ Kosanović, istakavši uspešnu saradnju dva bratska grada, posebno na polju prekograničnih projekata tokom proteklih godina.

Prekogranični projekat „Razvoj turizma bez barijera u prekograničnom području Baja-Sombor“ (Tourisam4All) počeo je 1.1.2021. godine i traje do 30.6.2022. godine, a vodeći partner na projektu je opština Baja. Vrednost projekta je 705.840,57 evra, od čega je 599.964,47 evra donacija IPA fonda Evropske unije. Grad Sombor učestvuje sa 235.291,62 evra, od čega je 199.997,87 evra donacija IPA fonda.

 izvor:025info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ljudi se suočavaju sa finansijskim izazovima u određenim periodima svog života. Bilo da se radi o neočekivanim tro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.