četvrtak, 07 oktobar 2021 08:05

STOGODIŠNJICA „BUNJEVAČKOG KOLA“

U Velikoj skupštinskoj sali zgrade Županije, 5. septembra, Svečanom akademijom započela je proslava stogodišnjice osnivanja i dvadesete godišnjice reosnivanja „Bunjevačkog kola“.

Prisutne su pozdravili gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, predsednica Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne zajednice dr Suzana Kujundžić Ostojić i predsednik UG „Bunjevačko kolo“ Dejan Parčetić.

Gradonačelnik je članovima „Bunjevačkog kola“ čestitao veliki jubilej stogodišnjice osnivanja i istakao značaj koji ovo udruženje ima za očuvanje kulture i tradicije grada Sombora, jer su, prema njegovim rečima, multikulturalnost i multietničnost osobine kojima se Sombor posebno ističe i kojima se ponosi.

Tokom akademije prisutni su imali priliku da se upoznaju sa istorijom „Bunjevačkog kola“, o čemu su govorili prof. dr Saša Marković, Arsen Mijatović i Aleksandar Bošnjak, kao i da uživaju u prigodnom kulturno-umetničkom programu.

 

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • KOLAČ JAJE NA OKO

    Deserti 18. 10. 2021.

    KOLAČ JAJE NA OKO Uskršnja nedelja nam počinje ovim receptom! Pripremila sam vam nekoliko jednostavnih recepata za koje vam neće trebati mnogo vremena, ali biće i[…]

    Read more...