subota, 02 oktobar 2021 07:30

UČITELJI SU NAM PREKO POTREBNI: Pokrajinski sekretar sa studentima u Somboru

 

POKRAJINSKI sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević povodom početka nove akademske godine pozdravio je studente Pedagoškog fakulteta u Somboru, koji pripada Univerzitetu u Novom Sadu.
УЧИТЕЉИ СУ НАМ ПРЕКО ПОТРЕБНИ: Покрајински секретар са студентима у СомборуFoto J. Bekić
-Doći na Pedagoški fakultet nije samo suočavanje sa impozantnom istorijom, nego pre svega sa izvesnom budućnošću. Učitelji, kao i roditelji, jesu nešto što će nam i u ovom ali i u sledećem veku biti i te kako potrebno – poručio je sekretar Milošević. - Verujem da će u uslovima pandemije, ali i transformaciji društva koje se sve više okreće pragmatičnim idejama, da dolazi vreme onih humanističkih vrednosti koje zapravo i temelje nas da gradimo jednu sigurnu budućnost.

Pedagoški fakultet u Somboru je visokoobrazovna institucija koja čuva tradiciju obrazovanja učitelja kod Srba od 1778. godine, kada je Avram Mrazović osnovao „Normu“. Danas Pedagoški fakultet studira 500 studenata, od čega je 60 brucoša.

izvor:novosti.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Kinder toblerone

    Deserti 26. 11. 2021.

    Kinder toblerone Za kinder toblerone masa je ista kao kod rafaelo kuglice do dodavanja kokosa. Izuzimamo ga i dodajemo čokoladu. Divan ukus, drugačiji od[…]

    Read more...