subota, 02 oktobar 2021 07:27

Sombor: Završeni radovi na rekonstrukciji krova fiskulturne sale

SOMBOR - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković posetili su Osnovnu školu „Kiš Ferenc“ u Telečkoj, gde su završeni radovi na rekonstrukciji krova fiskulturne sale, koje je finansirao Pokrajinski sekretarijat.
Dugogodišnji problem prokišnjavanja krova na fiskulturnoj sali u Osnovnoj školi "Kiš Ferenc" u Telečkoj otklonjen je uz pomoć sredstava pokrajinske vlade i iz budžeta grada Sombora.

"Godinama već imamo problem prokišnjavanja fiskulturne sale i to je problem jer deca mogu da se ozlede ili krov da padne. Veoma nam je drago da smo dobili sredstva i da smo konačno uradili krov. Još nam je bitno da u fiskulturnoj sali promenimo rasvetu jer je stara i dotrajala, neonska rasveta i zbog velike visine mi to ne možemo ni da menjamo", rekao je Zoltan Kemiveš, direktor OŠ "Kiš Ferenc" u Telečkoj.

"Moram da istaknem izuzetnu saradnju sa Gradom Somborom koji je sufinansirao ove projekte i zajedničkim snagama smo uradili jednu veoma bitnu stvar za Telečku, kao i da je krov fiskulturne sale obnovljen", rekao je Žolt Sakalaš, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice.

"Cene materijala su poskupele u poslednjih nekoliko meseci, a ovaj konkurs je bio na početku godine, ali uspeli smo da zatvorimo ovu investiciju i da uradimo onako kako je i bilo predviđeno. Zahvalio bih se i za sredstva za školu za osnovno i srednje obrazovanje "Vuk Karadžić" za koju smo dobili 2.500.000 dinara za obnovu toaleta i sanitarnih čvorova", rekao je Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

Za ovu investiciju ukupno je utrošeno tri miliona dinara, od toga je Pokrajinska vlada radove finansirala sa 2.300.000, a grad Sombor je sufinansirao sa 700.000 dinara.

izvor:rtv.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.