subota, 02 oktobar 2021 07:24

Sekretar Milošević studentima Pedagoškog fakulteta u Somboru: Dolazi vreme humanističkih vrednosti

SOMBOR - Uz primenu mera zaštite od širenja korona virusa, zvanično je počela nova akademska godina za studente prve godine studija u našoj zemlji. Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević je povodom početka nove akademske 2021/2022.g.pozdravio studente Pedagoškog fakulteta u Somboru, koji pripada Univerzitetu u Novom Sadu.video icon
Državnom himnom „Bože pravde“ na Pedagoškom fakultetu u Somboru počelo je uvodno predavanje u amfiteatru za 60 studenata prve godine studija, a uvodnu reč i pozdravni govor održao je prof. dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

"Doći na Pedagoški fakultet nije samo suočavanje sa impozantnom istorijom, nego pre svega sa izvesnom budućnošću. Učitelji kao i roditelji jesu nešto što će nam i u ovom ali i u sledećem veku biti i te kako potrebno. Verujem da će u uslovima pandemije, ali i transformnaicji društva koje se sve više okreće pragmatičnim idejama, da dolazi vreme onih humanističkih vrednosti koje zapravo i temelje nas da gradimo jednu sigurnu budućnost“,izjavio je prof. dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

Mihajlo Sretenović, student iz Sremske Mitrovice navodi "Živa reč je najvažnija, u redu je on jaln predavanje, ali bez žive reči ostaje taj neki fali međuljudski odnos i socijalizacija, što je nama studentima i te kako potrebno“.

Na svim godinama studija u Somboru nalazi se oko 500 studenata.

Prof.dr. Saša Marković, dekan Pedagoškog fakulteta u Somboru, Univerziteta u Novom Sadu rekao je "Nadam se novim mladim ljudima, njih šezdesetak je na prvoj godini, pa očekujem da će se taj broj povećati“.

Pedagoški fakultet u Somboru obrazuje učitelje, vaspitače i bibliotekare, a baštini tradiciju učiteljske škole „Norme“ iz 1778. godine čiji je osnivač bio Avram Mrazović, a najstarija je institucija za obrazovanje učitelja u Srba.

izvor:rtv.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Kinder toblerone

    Deserti 26. 11. 2021.

    Kinder toblerone Za kinder toblerone masa je ista kao kod rafaelo kuglice do dodavanja kokosa. Izuzimamo ga i dodajemo čokoladu. Divan ukus, drugačiji od[…]

    Read more...