subota, 02 oktobar 2021 07:21

Sombor: Nova pozorišna sezona KC „Laza Kostić”

 

SOMBOR: Pored odavno proslavljenog ansambla ovdašnjeg Narodnog pozorišta, Sombor odnedavno ima još jednu teatarsku scenu –  Kulturnog centra „Laza Kostić“. Svečano otvaranje nove sezone u Velikoj sali Kulturnog centra biće upriličeno u subotu, predstavom namenjenom za decu uzrasta od tri do 10 godina „Kuc, kuc ima li koga”, pozorišta „Maksimus Art” iz Beograda, i to u dva termina, u 17 i u 19 časova.

 

Kako se u slučaju nove teatarske kuće radi o mladoj instituciji, biće ovo prilika da petočlana komisija donese odluku o izboru imena Scene za decu i mlade KC „Laza Kostić” Sombor. Predlagači će biti sama deca, komisiju za izbor imena čine nekadašnji upravnik Narodnog pozorišta u Somboru i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, teatrolog dr Milivoje Mlađenović, akademski slikar i kustos u Galeriji „Milan Konjović“ Nebojša Vasić, istoričarka umetnosti Slađana Dragičević, teoretičar umetnosti i direktor gradskog Muzeja David Firanj i Vesna Šašić, glumica i direktorka KC „Laza Kostić” Sombor.

Za dete, čiji predlog bude odabran, predviđena nagrada je set od dve karte za sve predstave za decu i mlade koje će biti prikazivane na Sceni za decu i mlade u KC „Laza Kostić” Sombor u periodu od 2. do 6. oktobra, kao i prigodan poklon.

izvor:dnevnik.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Kinder toblerone

    Deserti 26. 11. 2021.

    Kinder toblerone Za kinder toblerone masa je ista kao kod rafaelo kuglice do dodavanja kokosa. Izuzimamo ga i dodajemo čokoladu. Divan ukus, drugačiji od[…]

    Read more...