petak, 01 oktobar 2021 06:58

Somborski pčelari uručili med deci

SOMBOR - Med, jedan od najboljih prirodnih proizvoda od danas će biti deo jelovnika učenika Osnovne i srednje škole sa domom »Vuk Karadžić« i Doma za decu »Miroslav Mika Antić« u Somboru.
Med su obezbedili somborski pčelari koji su prikupljene teglice meda deci uručili preko svog udruženja »Avram Maksimović«.

»Ova sezona bila je nešto bolja od prošlogodišnje i odlučili smo zato da pozovemo pčelare da se uključe u ovu akciju. Med smo već predali Gerontološkom centru, a sada školi »Vuk Karadžić« i Domu »Mika Antić». Korisnicima gerontološkog centra predali smo 150 kilograma, a školi i domu po 30 kilograma meda«, kaže Rade Malbaški, predsednik Udruženja pčelara »Avram Maksimović« Sombor.

»Već sutra med koji smo dobili biće deci serviran za doručak. Slušali su sa zanimanjem i priču o pčelinjacima, pčelama, medu«, kaže Ana Trkulja, nastavnica, Osnovna i srednja škola »Vuk Karadžić«.

»Deca u domu imaju tri obroka i dve užine i ovaj med biće iskorišten za njihove obroke«, kaže Jelena Krstić, vaspitač, Dom »Miroslav Mika Antić« Sombor.

Ovo nije jedina akcija u kojoj pčelari pomažu somborske ustanove. Na početku pandemije korona virusa pčelari su prikupili propolis koji je uručen gradskoj organizaciji Crvenog ksta.

A susret pčelara i dece iz škole »Vuk Karadžić« i Doma »Miroslav Mika Antić« bio je prilika i da se razgovara o pčelama, proizvodnji meda, pa ova humana akcija možda pokrene i neki drugi vid saradnje.

 

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Kinder toblerone

    Deserti 26. 11. 2021.

    Kinder toblerone Za kinder toblerone masa je ista kao kod rafaelo kuglice do dodavanja kokosa. Izuzimamo ga i dodajemo čokoladu. Divan ukus, drugačiji od[…]

    Read more...