utorak, 21 septembar 2021 07:22

Avramović najbrži u najjačoj klasi u Somboru

Trećeg vikenda septembra AMSK „025“ iz Sombora na periferiji grada u adrenalinskom parku organizovao je finalu trku u auto krosu koja je bodovana za Otvoreni i nacionalni šampionat Srbije. Posle tri kvalifikacione trke, u finalnom nadmetanju u najjačoj šestoj klasi slavio je Stojan Avramović ispred Željka Mraovića i Ivana Todorovića.

Od ranih prepodnevnih sati borili su se takmičari kroz kvalifikacione trke po klasama za što bolju startnu poziciju u finalnom okršaju. Bez imalo milosti po sebe i takmičarske sprave vozili su po zemljanoj podlozi za sve novce kroz oblake prašine, odnosno kroz blato posle polivanja staze, jer tako nalaže Pravilnik.

U klasi do 1200 kubika viđeno je osam takmičara tokom tri nadmetanja, a iz trke u trku najviše umešnosti demonstrirao je Velibor Kostić u opel korsi. Odličan otpor pružali su mu Mario Suhalj u pežou 106, odnosno Goran Cikota u renou klio, dok je Goran Milić predstavnik kluba organizatota doziranom vožnjom u tojoti jaris izborio drugo mesto na startu finalne trke. Posle prevrtanja Nemanje Lončara u petom od sedam krugova, trka je prekinuta, a slavio je Velibor Kostič.

„Dvojka“ je brojala nešto manje takmičara, sa nešto jačim automobilima od 1201 do 1400 kubika, ali je zato bilo i te kako uzbudjlivo i neizvesno tokom kvalifikacionih i finale trke u kojoj je slavio Petar Cikota u škodi fabiji, ispred Radoslava Radosavljevića u pežou 206.

U klasi 3 viđeno je 12 takmičara u spravama od 1401 do 1600 kubika. Zbog pomenutog broja vozača vozili su kvalifikacije u dve grupe, što je dodatno bilo zabavno za vrlo pristojan broj publike pokraj staze. U finalnoj trci posle sedam krugova najbrži je bio Borislav Radosavljević u pežou 206, ispred Spasoja Živanovića u opel korsi.

Klasa 4 imala je istovetan broj takmičara (od 1601 do 2000 kubika) kao u klasi 3, i za nijansu je bila zanimljivija i neizvesnija za gledanje, što se davlo videti na osnovu rekacija navijača. Kvalifikacije su najavljivale vrlo uzbudljivu finalnu trku što su takmičari i opravdali na stazi. Posle dosta izletanja i odustajanja prvi je kroz cilj prošao Ilija Veledinović u ford fokusu ispred Željka Mraovića u opel astri.

Šest takičara u klasi 5 od 1601 do 2000 kubika bili su više nego dovoljni za žestoke okršaje na stazi. U finalnoj trci posle sedam krugova slavio je Vid Zubić za volanom BMW-a 320 ispred Vladimira Kaića u ford sieri.

Finale je pripalo takmičarima klase 6 u automobilima od 2001 do 4000 kubika. Od tri audija na startu najbržio je bio Stojan Avramović u S3 1.8T.

Vredan pomena je Igor Milošević koji je posle tri tutule šampiona u klasi 4 „zaradio“ Zlatnu kacigu.

Rezultati:

Klasa 1: 1. V. Kostić, 2. G. Milić, 3. V. Vojnović

Klasa 2: 1. P. Cikota, 2. R. Radosavljević, 3. I. Sente

Klasa 3: 1. S. Veljković, 2. S. Živanović, 3. B. Radosavljević

Klasa 4: 1. S. Jović, 2. Ž. Mraović, 3. I. Veledinović

Klasa 5: 1. N. Potkonjak, 2. V. Kaić, 3. V. Zubić

Klasa 6: 1. I. Todorović, 2. Ž. Mraović, 3. S. Avarmović

Izvor: Plumrace.com

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.