nedelja, 19 septembar 2021 07:21

Više od 70 migranata čistilo izletište "Šikara" u Somboru

SOMBOR - "World cleanup day", svetski dan "Očistimo svet", organizuje se u celom svetu svake treće subote u septembru. Cilj je podizanje ekološke svesti kod građana, tako što organizatori širom sveta organizuju akcije čišćenja. Jedna takva akcija održala se u Somboru.
Više od 70 migranata iz prihvatnog centra u naselju Šikara u Somboru, zajedno sa volonterima Crvenog krsta I radnicima JKP "Čistoća", uzeli su učešće u akciji "Očistimo svet". Tom prilikom stari sjaj vratili su izletištu "Šikara" u Somboru.

"Ovo danas je odlična akcija, koja je okupila sve nas ovde. Hteo bih da se zahvalim srpskoj vlasti i ljudima koji su došli da nam pomognu. Mi ovde svakodnevno provodimo vreme, vidimo da je prljavo i odazvaćemo se svaki put kada se organizuju akcije čišćenja, uz kese i rukavice. Vremenom bismo i sami mogli da se organizujemo i da čistimo. Bitno je čistiti ovu livadu", rekao je Zerdaš Abde, migrant iz Sirije.

JKP "Čistoća" je ove godine prvi put uzelo učešće u akciji "Očistimo svet" kao organizator događaja, a podržali su ih Komesarijat za izbeglice i migracije i Crveni krst iz Sombora.

"Izabrali smo ovu lokaciju, jer se tu nalazi prihvatni centar za migrante. To je dovelo do toga da Šikara ni približno nije odraz Sombora, jednog od najčistijih gradova u region", rekla je Jovana Lazić iz JKP "Čistoća" Sombor.

"Pored nas iz Crvenog krsta Sombor, uključio se i izuzetno veliki broj migranata i mislim da bi ovakve akcije trebalo češće organizovati, jer oni se već nalaze kod nas u Somboru i treba da se priključe i našim i drugim akcijama, koje organizujemo u našem gradu", rekla je Biljana Klipa, sekretarka Crvenog krsta u Somboru.

Akcija "Očistimo svet" sprovodi se u svim državama sveta, a cilj je da se pokaže da se zajedničkim radom može doprineti čistijoj i zdravijoj životnoj sredini.

izvor: rtv.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • KOLAČ JAJE NA OKO

    Deserti 18. 10. 2021.

    KOLAČ JAJE NA OKO Uskršnja nedelja nam počinje ovim receptom! Pripremila sam vam nekoliko jednostavnih recepata za koje vam neće trebati mnogo vremena, ali biće i[…]

    Read more...