Narodno pozorište Sombor počinje novu sezonu predstavom "Semper idem" Narodno pozorište Sombor počinje novu sezonu predstavom "Semper idem"
petak, 17 septembar 2021 06:33

Narodno pozorište Sombor počinje novu sezonu predstavom "Semper idem"

Narodno pozorište Sombor počinje sezonu 2021/2022 od 18. septembra gostovanjem nagrađivane predstave "Semper idem" na festivalu "Dani židovske kulture" u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, javila je direkcija ovog teatra.

Pozorišni komad "Semper idem" rađen je prema istoimenom romanu Đorđa Lebovića, u dramatizaciji i režiji Gorčina Stojanovića, i predstavlja jedan od uspešnijih projekata ovog pozorišta.

Na Sterijinom pozorju 2020 drama je apsolutno trijumfovala sa najvažnijim nagradama - za režiju, glavnog glumca (Marko Marković), predstavu u celini, i druge.

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, biće upriličena i izložba "Tragovi u 30 slika - somborski Jevreji u Holokaustu" tandema autora - Ljubica Bačić i Milka Ljuboja.

Izložba se sastoji od štampanih podataka i fotografija o 30 jevrejskih porodica koje su nestale ili su se delimično vratile iz Aušvica.

Zvanično, pod krovom svog pozorišta, NP Sombor će započeti sezonu 25. septembra, i to jubilarnim 50. izvođenjem hit predstave - komedije "Tenor na zajam" Kena Ludviga u režiji Olje Đorđević.

Takođe, tokom oktobra će biti isto po 50. put izvedena već kultna predstava "Tartif" od Molijera, kao autorski projekat prerano preminulog reditelja Igora Vuka Torbice.

Direkcija pozorišta je najavila i nastavak proba za novi komad "Iz jezera čovek mi je napunio grudi snom", po tekstu Nine Plavanjac, u režiji Marjana Nećaka, a premijera se očekuje krajem novembra.

Novina u somborskom pozorištu je i u tome da je realizovana mogućnost da publika od 7. septembra može svoje ulaznice da kupuje i - onlajn.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.