Takmičenje mladih inovatora u Somboru Takmičenje mladih inovatora u Somboru
petak, 17 septembar 2021 06:32

Takmičenje mladih inovatora u Somboru

U Somboru je održan “Dan edukativnosti mladih preduzetnika i inovatora” starosti do 17 godina, a učestvovali su učenici iz škola u Somboru, Apatinu, Odžacima i Kuli.

U svetu su najskuplje ideje, a najbolje imaju mladi ljudi, pa su tako učenici osnovih i srednjih škola svoje originalne ideje predstavili na tridesetom takmičenju mladih inovatora u Somboru.

”Mi smo osmislili jedan projekat koji bi služio kao turistička atrakcija putem celog Sombora”, rekao je Dušan Mirosavljenvić, učenik Ekonomske škole u Somboru.

“Cilj projekta je da damo zabavu vršnjacima, pa u skladu sa tim imamo i razne aktivnosti za odrasle ljude”, izjavila je Milica Probojčević, učenica OŠ Ivo Lola Ribar u Somboru.

“Mi smo napravili prezentaciju o bio jabukama koje se ne tretiraju hemijskim preparatima”, kazao je Mihajlo Stajšić, učenik Poljoprivredno-prehrambene škole u Somboru.

“Mislim da je značajna manifestacija, ne toliko za nas nastavnike, koliko za same učenike, njih mlade od osmog razreda pa nadalje”, saopštio je Aleksandar Brzaković, nastavnik matematike OŠ Ivo Lola Ribar u Somboru.

Budućnost se gradi na temelju zdravih resursa i mladih ljudi koji su kreativni, rekao je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević: “Veći broj radnih mesta moguć je uz veći upliv pameti, inovacija i kreativnosti, a mi se trudimo da uhvatimo koren svega ovoga. Nije samo važno stvarati naučno – tehnološke parkove, moderne studisjke programe na univerzitetskom nivou, već je sve ovo veoma važno osetiti i u osnovim i srednjim školama, pa taj kreativni potencijal projektovati u BDP”.

“Naši mladi se ovde takmiče iz četiri oblasti koje imaju u dualnom vaspitanju”, rekao je mr Hadži Slobodan Bata Simić, predsednik Saveza pronalazača Srbije.

Na danu edukativnosti mladih preduzetnika i inovatora učestvovalo je 28 ekipa i 120 učenika iz osnovih i srednjih škola u Zpadnobačkom okrugu.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.