sreda, 15 septembar 2021 11:18

Aeroklub Zrenjanin se vraća vazduhoplovnom sportu

 

EČKA: Aleksandar Godić i Dragan Obradović iz paraćinskog Aerokluba „Naša krila” najbolji su piloti u ukupnom plasmanu na 43. Državnom prvenstvu u aero-reli letenju, koje je prošlog vikenda organizovano na sportskom aerodromu „Ečka” kod Zrenjanina, a čiji su domaćini bili Aeroklub „Zrenjanin” i Vazduhoplovni savez Srbije.

Drugo mesto u ukupnom plasmanu osvojili su piloti iz Aerokluba „Sombor” Nenad Stanojlović i Nenad Stojanović, a treće mesto pripalo je paraćinskoj posadi u sastavu Tomislav Šaletić i Nikola Naumović.

Piloti „Naših krila” su osvajanjem zlatne i bronzane medalje u generalnom plasmanu dokazali svoje znanje i umeće u opštoj avijaciji, a učesnici iz Sombora su pokazali da takođe pripadaju samom vrhu sportskih pilota Srbije.

Aero-reli letenje jedno je od najzahtevnijih takmičenja rekreativnih i sportskih pilota motornih aviona. Sastoji se u nadmetanju u disciplinama izviđanja, vremenske tačnosti i preciznog sletanja na pistu u povratku, koje se meri u centimetrima.

U disciplini izviđanje, prvo mesto su osvojili piloti Aerokluba „Trstenik” Dušan Todorović i Stevan Ignjatović. Drugo mesto pripalo je pilotima Sombora Nenadu Stanojloviću i Nenadu Stojanoviću, a treće Paraćincima Aleksandru Godiću i Draganu Obradoviću.

U disciplini vremenska tačnost, najbolji su bili piloti kluba domaćina, Aerokluba „Zrenjanin”, Teodora i Jagoš Banović. Drugoplasirani su bili piloti iz Sombora Nenad Stanojlović i Nenad Stojanović, a trećeplasirani takođe zrenjaninski piloti Lazar Tanasković i Vladan Petrović.

U disciplini preciznog sletanja, najprecizniji su bili piloti Aerokluba „Valjevo” Milivoje Petrović i Todor Narančić, drugo mesto su osvojili Aleksandar Godić i Dragan Obradović iz Paraćina, a treće Miloš Ilić i Srđan Šad iz Aerokluba „Zrenjanin”.

Vazduhoplovni savez Srbije je ocenio da je takmičenje obeležila odlična organizacija, za koju je zaslužan klub domaćin, kao i veliki broj pilotskih posada, sa 24 pilota opšte avijacije. Među njima je, pored iskusnijih i poznatih osoba, bio i veći broj novih mladih lica. Učestvovala je i jedna mlada dama pilot, dok je Aeroklub „Zrenjanin” dao čak tri takmičarske posade koje su osvojile tri medalje po disciplinama.

„Ovo je jasan pokazatelj da za mladost nema prepreke i organizaciono i takmičarski. Ovo takmičenje je svakako bilo još jedan vetar u leđa svim mladim pilotima da krenu stopama svojih vršnjaka, istovremeno vođeni primerom, rezultatima i delima starijih i iskusnijih kolega”, kazali su u Vazduhoplovnom savezu Srbije.  

izvor: dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.