Prijava Registracija

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Sombor: Gradska kasa tanja za 253 miliona Sombor: Gradska kasa tanja za 253 miliona
subota, 24 oktobar 2020 05:40

Sombor: Gradska kasa tanja za 253 miliona

Odbornici u lokalnom parlamentu svoju četvrtu sednicu u novom sazivu, održanu u skladu sa merama sprečavanja epidemije koronavirusa u Velikoj skupštinskoj sali i pored obimnog dnevnog reda koji je sadržavao čak 24 tačke završili su ekspresno, za svega dva sata.

U nedostatku disonantnih tonova među njima, odbornici Skupštine grada su doneli odluku o prvom rebalansu varoškog budžeta za 2020. godinu.
Do rebalansa je moralo doći usled smanjenja prihoda lokalne samouprave. Prvim rebalansom, koji je prethodno bio i predmet javne rasprave, ovogodišnja gradska kasa je „stanjena“ za nešto više od 253 miliona dinara, čime je prihodna strana budžeta, nakon izmene odluke, ostala na koti od 3,59 milijarde dinara.
Izmenjena je i Odluka o pripremi i distribuciji vode za piće, odvođenju i prečišćavanju upotrebljenih voda i odvođenju atmosferskih voda na području Grada Sombora, te Odluka o uređenju Grada. Odbornici su dali saglasnost na programe poslovanja javnih komunalnih preduzeća za 2020. godinu, kao i na izveštaje o radu tih preduzeća tokom prošle godine.

Izvor: dnevnik.rs

Šta ćete danas kuvati?

Neodoljivi deserti

Saveti šefova kuhinje