četvrtak, 08 april 2021 05:55

U Somboru imunizacija građana bez zakazivanja i u preduzećima

U Somboru je počela imunizacija građana bez zakazivanja u okviru akcije “Otvorena vrata”, a sudeći po reakcijama, naročito starijih građana, ovakav način ocenjuju više nego pozitivan, jer je dostupan onima koji nisu u mogućnosti da se prijave na portal E – uprava.video icon
Drugi dan akcije “Otvorena vrata” gde nije potrebno zakazivanje vakcinacije na somborskom punktu za masovnu imunizaciju, u sportskoj hali “Mostonga” odziv je, kažu, više nego dobar, a prvu dozu sinofarma primilo je preko 700 građana.

Bez prijave će se građani moći vakcinisati u selima, a imunizacija se provodi i u preduzećima.

Dr Zdravko Hlodik, koordinator masovne imunizacije u Somboru: “Već smo odradili vakcinaciju u preduzeću Trepča, pa je na redu vakcinacija zaposlenih u fabrici Fiorano, a to su ujedno i najveće firme koje se nalaze u Somboru. Uporedo idemo i sa ostalim vakcinacijama prioritetnih grupa. Na teritoriji grada Sombora podeljeno je 29.077 doza, pri tome je ukupan broj lica koji su primili prvu dozu 16.250 što predstavlja 25 odsto ukupno odraslog stanovništva na području grada, a obe doze je primilo 12.827, što je 19 odsto”.

Dr Gordana Cvetić, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Sombor: “U domu zdravlja Apatin je revakcinisano 3.198 građana, u Kuli 3.367, u Odžacima 2.992, što čini ukupan zbir od 22.354 osobe revakcinisane za ceo Zapadnobački okrug kada se u obzir uzme Sombor”.

U somborskoj bolnici je 43 pacijenta na lečenju, a dva pacijenta su na respiratoru, dok je na nivou Zapadnobačkog okruga više od 1.300 građana pozitivno na Kovid -19.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ljudi se suočavaju sa finansijskim izazovima u određenim periodima svog života. Bilo da se radi o neočekivanim tro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.