petak, 02 april 2021 06:43

8,4 miliona za novu rasvetu u gradskoj hali

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i predsednik Skupštine grada Sombora Zoran Rus sastali su se danas sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Danetom Bastom. Tokom sastanka razgovarali su o projektima koji su realizovani u prethodnom periodu, novim ulaganjima u sport na lokalu, stipendijama za najperspektivnije somborske sportiste, izdvajanjima za trenerske plate, kao i o besplatnim programima koje grad preko Sportskog saveza i Sportskog centra sprovodi.

Pokrajinski sekretar i gradonačelnik Sombora ovom prilikom potpisali su ugovor o finansiranju adaptacije osvetljenja i elektro – energetske instalacije u Gradskoj hali „Mostonga“.

„Pokrajinska vlada je odlučila da pomogne Gradu Somboru i da dodelimo sredstva za opremanje kompletne rasvete u hali Mostonga. Sredstva koja se ulažu u ovu infrastrukturu su 8.386.000,00 dinara. Očekujemo u narednom periodu sjajne rezultate od sportista u Somboru, tako da se izuzetno radujemo što možemo da pomognemo i dalje ulažemo u sportsku infrastrukturu“, rekao je pokrajinski sekretar Basta.

Gradonačelnik Sombora se ovom prilikom zahvalio za sredstva koja je Pokrajinski sekretarijat izdvojio za adaptaciju rasvete u Gradskoj hali „Mostonga“ i istakao da će se nastaviti sa ulaganjima u sport kako u gradu tako i u svih petnaest naseljenih mesta.
Prioritet je da deci bude dostupno što više besplatnih sportskih sadržaja
„Svakako da će ova nova rasveta doprineti našim sportskim klubovima koji treniraju i takmiče se u ovoj hali. Očekuje se da tokom leta radovi budu izvedeni i da od jeseni klubovi koriste halu sa novom rasvetom“ izjavio je gradonačelnik i poručio da je prioritet da se što više dece i što više mladih bavi sportom i da im bude omogućeno da što više aktivnosti bude besplatno i dostupno.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnica sekretara Dejana Vasić i član Gradskog veća za oblast omladine, dece, sporta i zdravstva Antonija Nađ Kosanović.

Nakon sastanka, pokrajinski sekretar Basta, u pratnji gradonačelnika i predsednika Skupštine grada, posetio je fitnes centar na Gradskom stadionu u Somboru koji je Pokrajinski sekretarijat prošle godine finansirao sa 2.159.000,00 dinara.