utorak, 02 mart 2021 08:11

Ministar za demografiju i brigu o porodici posetio Sombor

Ministar za demografiju i brigu o porodici Radomir Dmitrović i državna sekretarka Milka Milovanović Minić posetili su danas Sombor i ovom prilikom sastali su se sa gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem.

Tokom sastanka u zgradi Županije gradonačelnik je predstavio mere populacione politike koje sprovodi Grad Sombor sa ciljem da podrži osnivanje i osnaživanje porodice, kao što su servis za podršku roditeljstva, Agrobiznis centar, kupovina kuća na selu, rekonstrukcija porodilišta, ali i nove planove na ovom polju, kao i ulaganja u infrastrukturu, naročito u naseljenim mestima, što direktno doprinosi poboljšanju uslova života i utiče na odluku mladih da žive na selu.
„Upoznali smo Ministra sa merama koje Grad Sombor pruža, sa planovima koje Grad Sombor ima za popravljanje demografske slike kako u gradu, a pogotovo u naših 15 naseljenih mesta, jer svakako da smo svesni i da želimo da naše mlade zadržimo u naseljenim mestima“ istakao je nakon sastanka gradonačelnik Ratković.

Ministar Radomir Dmitrović izneo je ideje Ministarstva za demografsku obnovu zemlje poručivši da je demografsko stanje izrazito negativno i da se radi na strategiji za rešavanje ovog problema.

„Ovde danas i inače po Srbiji sa svojim timom sam krenuo u jedan obilazak svih opština, a i ako bude trebalo i drugih mesta koja nisu centri, da snimimo situaciju u demografskom smislu, da vidimo šta može da se uradi, strateški pre svega, na popravljanju demografske slike“ rekao je Dmitrović.

Nakon sastanka ministar Radomir Dmitrović, državna sekretarka Milka Milovanović Minić i gradonačelnik Antonio Ratković obišli su Servis za podršku roditeljstva koji je jedinstven primer u Srbiji i funkcioniše pod okriljem Crvenog krsta Sombor.

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.