ponedeljak, 22 februar 2021 07:27

Džoker preuzeo tron u zadnjem kolu

Džoker – Omladinac 104:72 (Q1 – 25:20, Q2 – 26:23, Q3 – 29:12, Q4 – 24:17)

Košarkaši Džokera ugostili su u poslednjem kolu Prve muške regionalne lige Sever A ekipu Omladinca iz Novih Banovaca. Domaći tim se mučio tokom prvog poluvremena, ali su na odmor ipak otišli sa prednošću od osam poena. Utakmica je prelomljena tokom treće deonice koja je u potpunosti pripala Somborcima, koji su ovaj deo dobili sa ubedljivih 29:12. Jedanaest igrača Džokera se upisalo u strelce, šestorica su bili dvocifreni.

Lončar je bio najefikasniji domaći igrač sa 15 poena. Arnaut je ubacio dva manje, Đurđević, Suvajdžić i Vukolić su meč završili sa po 12 poena, dok je Petrović postigao deset.

Sa druge strane, istakao se Žigon sa 28 poena. Treba napomenuti da je najbolji igrač gostujućeg tima ubacio je čak sedam trojki.

Ekipa iz Sombora je pobedom zauzela čelnu poziciju na tabeli, sa koje će i krenuti u plej-of, a ovome je doprineo i poraz ekipe Srema (92:78) u Futogu. Obe ekipe nakon 14 utakmica imaju skor od 12 pobeda i dva poraza, s tim da Džoker ima bolji međusobni skor iz dvomeča sa ekipom iz Sremske Mitrovice. U plej-of idu četiri najbolje ekipe iz obe (A i B) grupe. Prvoplasirani tim plej-ofa plasiraće se u Drugu ligu Srbije.

Džoker: Arnaut 13, Miljević, Kusonić 7 (1), Đurđević 12 (4), Lončar 15, Suvajdžić 12, Radojčić 3, Vukolić 12 (1), Jovanović 8, Baranovski 8 (2), Petrović 10 (2), Genal 4.

Omladinac: Đurić 8, M. Savić 13, Turčinović, Žigon 28 (7), Vuković 6, Lalević 3, Veljović, Dugošija, L. Savić, Kavurin 2, Mojsijev 12 (2).

Izvor: somborsport.org

Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.