U Somboru danas počinje vakcinacija i revakcinacija po spisku e-uprave Vakcinacija i revakcinacija po spisku e-uprave RTV(Vesna Milanović Simičić)
sreda, 17 februar 2021 07:22

U Somboru danas počinje vakcinacija i revakcinacija po spisku e-uprave

Poslednja tri dana u Somboru se obavlja samo revakcinacija, a od sutra počinje po spiskovima e-uprave vakcinacija i revakcinacija. Tokom vikenda i praznika nije bilo odmora za medicinski i volonterski tim koji radi na punktu za imunizaciju građana. Epidemijska situacija u Zapadnobačkom okrugu je nepovoljna, kažu epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje u Somboru i dodaju da je prema poslednjim podacima 378 obolelih i da korona virus i dalje cirkuliše (Sombor 132 obolela, Kula 167, Apatin 59 i Odžaci 20 inficiranih). 

Za masovnu imunizaciju vlada odličan odziv, a tokom vikenda je stiglo dodatnih 3.900 sinofarmovih vakcina, od čega su domovi zdravlja u Apatinu, Kuli i Odžacima dobili po 480 doza, Dom zdravlja u Somboru 150, a u somborsku bolnicu je dopremljeno 1.500 doza. Sombor je među prvima oformio kol centrar za građane, a pozivom na broj 064 – 06982 - 47 u preriodu od 8 do 15 časova mogu se dobiti sve neophodne informacije o vakcinaciji kao i pomoć prilikom prijave na portal e-uprava.

Od početka masovne imunizacije na nivou Zapadnobačkog okruga utrošeno je preko 17.000 doza vakcina, od čega najviše u Somboru, gde se vakcinisalo preko 9.500 građana sa prvom i drugom dozom.

Poslednja tri dana je u somborskoj sportskoj hali „Mostoga“ rađena je samo revakcinacija za oko 500 građana dnevno.

"Sutra počinje i vakcinacija. Od prošle nedelje se radi u dve smene, revakcinacija se obavlja od 8 do 15 časova, a vakcinacija od 15 do 20 časova. Konkretno, sutra radimo vakcinaciju ruskom vakcinom i trevbalo bi da se odazove 350 građana. Spiskove za vakcinu i za revakcinu dobijamo od elektronske uprave, a odziv građana je jako dobar, kod revakcine 97 odsto", kaže korodinatzor masovne imunizacije u Somboru dr Zdravko Hlodik i dodaje da je tokom prethodne sedmice u Kovid ambulanti pregledano 167 pacijenata, a testirano 176 lica, dok je prema OB Sombor upućen 21 pacijent.

"Svi volonteri javnih preduzeća, ustanova Grada Sombora - civilne zaštite i Crvenog krsta su na svojim mestima svakodnevno i sve funkcioniše kako treba. Grad Sombor je obezbedio dežurne ekipe koje izlaze na terene i dolaze do kuća gde su građani koji nisu pokretni, preuzimaju ih i prevoze do samog objekta za imunizaciju i vraćaju kući nakon izvršene imunizacije", napominje član Štaba za vanredne situacije u Somboru Ivan Gligorić.

Tokom vikenda i praznika somborski Kol centar radi redovno, a na raspolaganju su i dežurne linije za sve građane radi pružanja informacija o vakcinaciji i za lakši tok prijave na portal Euprava.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.