subota, 13 februar 2021 07:12

U Somboru uručena tradicionalna priznanja „Sportista godine“

Danas su u okviru tradicionalne manifestacije „Sportista godine“ uručena priznanja somborskim sportistima koji su tokom protekle godine ostvarili najbolje rezultate.

„Meni je zaista drago da je i ove godine, kao i prethodnih godina, Grad Sombor zajedno sa Sportskim savezom grada Sombora uspeo da upriliči ovu svečanost. Uprkos ovoj situaciji u kojoj se cela planeta nalazi, kada je otkazan veliki broj takmičenja, naši sportisti su ipak uspeli da nas obraduju sa medaljama. U cilju unapređenja sporta na lokalu Grad Sombor ulaže sve više sredstava u sport. Ove godine iz budžeta su odvojena sredstva od 50 miliona dinara što je 6 miliona dinara više nego 2020. godine i to za sufinansiranje godišnjih programa sportskih organizacija u iznosu od 47 miliona dinara i dodatnih 3 miliona dinara za stipendiranje najperspektivnijih mladih sportista“ rekla je član Gradskog veća za oblast omladine, dece, sporta i zdravstva Antonija Nađ Kosanović, dodavši da se u gradu odvaja veliki broj besplatnih termina kako za trenažni proces, tako i za održavanje manifestacija, u nadi da će nas sportisti i u narednom periodu obradovati sa sjajnim rezultatima.

Svečanoj ceremoniji prisustvovao je i generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine Mladen Stojšin koji je ovom prilikom istakao da Sombor ima veliku bazu mladih sportista od kojih se mogu očekivati odlični rezultati.
„Grad Sombor je grad velikih sportskih imena, finansije su na prvom mestu kako bi sport funkcionisao, a ova slika današnja sa decom pokazuje da Sombor ima perspektivu i u narednim godinama i nade za velika takmičenja i velike sportske rezultate koji se očekuju od te dece u narednom periodu“ kazao je Stojšin.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković uručio je gran-pri nagradu Vukašinu Tepiću, takmičaru Bokserskog kluba „Sombor“.

Proglašene su i najuspešnije ekipe osnovnih i srednjih škola, pioniri, juniori, kadeti i seniori olimpijskih i neolimpijskih sportova, kao i najuspešniji sportisti sa invaliditetom. Specijalno priznanje za postignute rezultate i popularizaciju boksa je dobio Stojan Knežević. Za ekipu godine, u olimpijskim sportovima, proglašen je Fudbalski klub Radnički 1912, a isto priznanje u neolimpijskom sportu, poneo je Boćarski klub Sombor. Na osnovu vrhunskih rezultata, stalnog i uspešnog promovisanja Grada Sombora u svetu, dodeljene su dve ravnopravne specijalne nagrade za popularizaciju sporta van Sombora, košarkašu Nikoli Jokiću i teniseru Filipu Krajinoviću. Posthumno je odlikovan Zoltan Sabo, specijalnim priznanjem za unapređenje, veliki doprinos i razvoj sporta u Somboru. Petar Kosanović iz Karate kluba Somborac, poneo je titulu najboljeg trenera, u kategoriji olimpijskih sportova, dok je u neolimpijskim sportovima, to priznanje pripalo Mirku Butorac, treneru Boćarskog kluba Sombor.

Svečanu dodelu nagrada u zgradi Preparandije organizovao je Sportski savez grada Sombora uz podršku Grada Sombora.

Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.