četvrtak, 21 januar 2021 06:15

Sombor: Digitalni bioskop za vrhunsku ponudu

Konkursna komisija Filmskog centra Srbije dodelila je sredstva za projekat izrade dokumentacije za digitalni bioskop somborskog Kulturnog centra „Laza Kostić“.

Ovim je načinjen značajan korak ka izgradnji digitalnog bioskopa u Velikoj sali Kulturnog centra čime će Sombor, stati rame uz rame sa gradovima koji imaju najbolje opremljene bioskope. Na ovaj će način Grad Sombor i Kulturni centar biti u mogućnosti da određuju repertoar filmova i dinamiku prikazivanja, a ostvareni prihodi biće upotrebljeni za unapređenje kulturne ponude Sombora, kaže Vesna Šašić, direktorka KC „Laza Kostić“.
U 2020. godini dobili smo podršku Filmskog centra Srbije, ja se ovom prilikom zahvaljujem direktoru Gordanu Matiću i konkursnoj komisiji. Izrađen je Projekat digitalnog bioskopa, a iskreno se nadam da ćemo do kraja godine da ga realizujemo, iako je to veoma optimistično, ocenila je Vesna Šašić.

Takođe, dodala je, jedna od novosti je i ta da je somborski Kulturni centar postao član Mreže kinoprikazivača Srbije, dok je ona, kao rukovodilac Kulturnog centra, jednoglasno izabrana za koordinatora radne grupe za širenje i razvoj mreže, za šta se nada da će dovesti i do neposrednog unapređenja u našem poslovanju.

Postoji mogućnost da i ove godine, ukoliko se steknu uslovi u vremenu još uvek aktuelne epidemije, dođe do nesmetanog održavanja, sada već tradicionalnog Filmskog festivala, kao i uobičajenog projekta „Art okupacija“, najavila je Šašić.

Izvor: Dnevnik