Počela izrada projekta brze saobraćajnice Sombor-Kikinda Počela izrada projekta brze saobraćajnice Sombor-Kikinda
sreda, 20 januar 2021 06:10

Počela izrada projekta brze saobraćajnice Sombor-Kikinda

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i njegovi stručni saradnici sastali su se danas sa projektnim timom firme „MHM-Projekt“ doo Novi Sad, koja je angažvana za izradu projekta brze saobraćajnice Sombor-Kikinda. Tema radnog sastanka bila je potencijalna lokacija trase brze saobraćajnice koja će prolaziti kroz teritoriju Grada Sombora.

Brza saobraćajnica prostiraće se od Bačkog Brega do Nakova i povezaće dve države sa kojima se Srbija graniči, Mađarsku na severozapadu i Rumuniju na istoku. Planirana saobraćajnica će umnogome olakšati komunikaciju, ubrzati razvoj privrede i olakšati građanima iz svih mesta na planiranoj trasi. Za izgradnju saobraćajnice država je izdvojila 100 miliona evra, početak radova se očekuje u septembru 2021. a planirano je da se sa izgradnjom završi u roku od dve i po godine.

Tokom današnjeg sastanka predstavljeno je i idejno rešenje kružnog toka za raskrsnicu ulica 12. vojvođanske udarne brigade, Solunskih boraca i Tome Roksandića, za koju je takođe angažovana firma „MHM-Projekt“. Ovo predstavlja jedan od prvih koraka da još jedna komplikovana i problematična raskrsnica u Somboru dobije svoje bezbedno rešenje u vidu kružnog toka.

Slobodno vreme

Lifestyle

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.