Somborski FK „Radnički 1912” pokupio većinu nagrada Somborski FK „Radnički 1912” pokupio većinu nagrada
petak, 15 januar 2021 08:09

Somborski FK „Radnički 1912” pokupio većinu nagrada

Mada je tek neznatno popustio najnoviji talas epidemije koronavirusa, uz poštovanje svih preporučenih mera, ni ovaj januar nije protekao bez tradicionalnog proglašenja najboljih aktera iz oblasti fudbala, kao i dodele zasluženih priznanja, akcije koju svake godine provodi Gradski fudbalski savez Sombora.

Svečanu dodelu pratili su predstavnici medija i dobitnici. Nagrade su uručili predsednik Sportskog saveza Sombora Zoran Bojić i generalni sekretar te organizacije Gorana Leković.
Za najbolji fudbalski klub izabran je FK „Radnički 1912“ iz Sombora. Ovaj sportski kolektiv je prošlu godinu okončao kao vicešampion vojvođanske divizije Srpske lige što se okarakterisalo kao veliki uspeh, jer su čelnici kluba pored dobrog rezultata prvog tima radili i na poboljšanju kompletne infrastrukuture koja omogućava vrhunske uslove za treniranje kao i za igranje prvenstvenih utakmica. Posle duge pauze, Sombor se vratio na fudbalsku mapu pokrajine kao klub koji ima viziju i koji razmišlja o budućnosti.

Zvanje „Najbolji fudbaler“ za 2020. godinu, po kriterijumu GFS Sombor, pripalo je Igoru Antuniću, napadaču istog kluba koji je sjajnim igrama tokom većeg dela takmičarske sezone skrenuo pažnju sportske javnosti na svoj talenat. Uručena plaketa samo je uvod u ono što se od ovog darovitog fudbalera očekuje.

Mada je, po pravilu, jedna od najnezahvalnijih uloga u timu ona golmana, kod talentovanog Filipa Pehilja dobre odbrane se podrazumevaju, pa mada se po godinama svrstava u red najmlađih u timu, svojim intervencijama, kolegama u timu uliva samopouzdanje, jer među stativama deluje samouvereno, a hrabrim odbranama osvaja simpatije kako saigrača, tako i svih koji su ga gledali na delu. Iz tog razloga GFS Sombor, je ovog mladića proglasio za najboljeg čuvara mreže u protekloj godini. U ruke Nemanje Vidakovića, još jednog igrača „Radnički 1912“ je otišla godišnja nagrada ovdašnjeg Fudbalskog saveza, pošto je ovaj mladić, potekao u sportskoj porodici, poneo priznanje za najboljeg omladinca. Zvanje najboljeg kaeta poneo je Dejan Đurđev.

Da trijumf „Radničkog 1912“ bude veći, ceneći da je prošla godina za njegove mlade fudbalere, ovenčane titulom jesenjeg prvaka Omladinske lige Vojvodina, umnogome zavisila od rada njihovog trenera, za najperspektivnijeg trenera je izabran upravo njihov strateg, Igor Radusinović.

Priznanje „Najbolji fudbaler sa prostora Sombora“ je završilo u rukama Tomanovića, kapitena BTSC iz Bačke Topole, člana Super lige Srbije, koji je prema mišljenju komisije na najlepši mogući način prezentovao svoj grad, ne samo u Srbiji, već i van njenih granica. Priznanje kao najperspektivnijem igraču, GFS Sombor je dodelio Nebojši Mančiću, igraču „Sloge“ iz Čonoplje, članu Srpske lige Vojvodina, koji se isticao u istorijskoj sezoni za klub koji se po prvi put našao u ovom rangu takmičenja. Iz istog kluba proglašen je najbolji sportski radnik, odnosno predsednik „Sloge“, Josip Koberski. Za najboljeg pionira proglašen je Dalibor Prodanović iz FK „ŽAK Sombor“, fer-plej priznanje je otišlo na adresu „FK Dinamo 1923“ iz Bačkog Brega, za koji nastupa i aktuelni gradonačelnik Antonio Ratković, a za ekipu koja je „Hit jeseni“ proglašen je FK „Stanišić 1920“ jesenji prvak Područne lige Sombor. Proglašen je i najperspektivniji fudbalski sudija, Bojan Carić.

Izvor: dnevnik.rs