Prijava Registracija

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Izložba "Energija prirode" Aleksandra Spasića Izložba "Energija prirode" Aleksandra Spasića
četvrtak, 03 decembar 2020 06:24

Izložba "Energija prirode" Aleksandra Spasića

Izložba „Energija prirode“ Aleksandra Spasića biće otvorena elektronskim putem, bez prisustva publike, danas u 12 časova u Maloj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor i biće emitovano na zvaničnoj Facebook stranici Kulturnog centra putem prenosa uživo.

Postavka izložbe će biti dostupna posetiocima neposredno nakon otvaranja, kao i u toku novog radnog vremena Galerije Kulutrnog centra "Laza Kostić" Sombor, radnim danima od 8 do 14 časova, i subotom od 9 do 13 časova. Izložba će biti postavljena do 20. decembra.

Aleksandar Spasić rođen je 25. aprila 1992. godine u Leskovcu. Završio je Srednju umetničku školu „Škola za tekstil i dizajn“, a diplomirao je na Visokoj strukovnoj školi za tekstil i dizajn u Leskovcu. Samostalno je izlagao pet puta. Trenutno je student na specijalističkim strukovnim studijama na Visokoj tehnološkoj umetničkoj školi u Leskovcu. Učestvovao je na mnogobrojnim kolektivnim izložbama i kolonijama.

O izložbi „Energija prirode“ Aleksandar je rekao: „Priroda je kao tema, za mene, provokativna sama po sebi, jer je u neprestanoj promeni a sa druge strane traje uprkos uslovima koji je menjaju. Lepoga nema samo u umetnosti već i svuda oko nas. U prirodi nema duha, ali kada prirodu posmatramo, mi je na neki način produhovljujemo, unosimo u nju deo svog duhovnog stava. Predmet mog istraživanja, magija i lepota u prirodi bio bi sam ritam prirode koji se ispoljava u smeni dana i noći...“

Iizvor: RTV

Šta ćete danas kuvati?

Neodoljivi deserti

Saveti šefova kuhinje